Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

5ετές ομόλογο με επιτόκιο 4,625%

 

Το ποσό των 3 δισ. ευρώ από την έκδοση του νέου 5ετούς ομολόγου αναμένεται να αντλήσει το ελληνικό δημόσιο, μετά το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών.

Συνολικά, οι υποβληθείσες προσφορές για τη νέα έκδοση -την πρώτη μετά το 2014- φέρεται πως υπερέβησαν τα 6,5 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας το ζητούμενο ποσό κατά τουλάχιστον δύο φορές.

Η τιμολόγηση του ομολόγου θα πραγματοποιηθεί αργότερα, εντός της ημέρας. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τραπεζικές πηγές διαμηνύουν ότι το επιτόκιο «κλείδωσε» στο 4,625% και το κουπόνι στο 4,375%.

Σημειώνεται ότι οι αρχικές εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για επιτόκιο της τάξης του 4,875%.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, το τελικό επιτόκιο θα αποδειχθεί χαμηλότερο της αντίστοιχης δημοπρασίας του 2014, το οποίο είχε διαμορφωθεί στο 4,95%.

Σύμφωνα με τις πρώτες διαρροές, μάλιστα, οι προσφορές που υποβλήθηκαν προήλθαν ισομερώς τόσο από νέους επενδυτές, όσο και από κατόχους του ομολόγου, λήξεως το 2019.

Ως ανάδοχες τράπεζες είχαν οριστεί από το ελληνικό δημόσιο οι τράπεζες BNP Paribas, Bank of America, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC.

Σημειώνεται ότι η έξοδος στις αγορές ακολούθησε χρονικά την έγκριση του προγράμματος βοήθειας από το ΔΝΤ, αλλά και την επιτυχημένη ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.   

 

 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, Bloomberg

 
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ