Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

ΕΒΖ: παρέμβαση εργαζομένων υπέρ της διοίκησης

 

Να πράξει το αυτονόητο στηρίζοντας την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) καλεί την κυβέρνηση η Ομοσπονδία Εργαζομένων στη Βιομηχανία, κάνοντας μάλιστα λόγο για «εκβιαστικές πιέσεις» από μέρους της πιστώτριας τράπεζας (Πειραιώς).

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων παρεμβαίνει σ’ ένα κρίσιμο χρονικά σημείο, καθώς όπως φαίνεται η απόφαση της διοίκησης να μη δεχτεί την προσφορά (51 εκατομμύρια ευρώ) για τα δύο εργοστάσια της Σερβίας συναντά τις αντιρρήσεις της τράπεζας, η οποία θεωρεί εύλογο το τίμημα.

Οπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, «έχουμε τονίσει προς όλες τις κατευθύνσεις και προς όλους τους εμπλεκόμενους, ότι έτσι όπως ‘‘καταντήσανε’’ κάποιοι την Εταιρεία, η σωτηρία της μπορεί να προέλθει από τη σωστή διαχείριση και τη μέγιστη αξιοποίηση των δύο θυγατρικών εταιρειών της Βιομηχανίας στη Σερβία».

Η Ομοσπονδία τοποθετείται και στο θέμα του διαγωνισμού μιλώντας για πιέσεις από την τράπεζα και διευκρινίζοντας ότι ήταν αντίθετη στον διεθνή διαγωνισμό:

«Ενας διαγωνισμός που προέκυψε έπειτα από εκβιαστική πίεση της πιστώτριας τράπεζας με το πρόσχημα της σωτηρίας της εταιρείας, μέσα από την αναδιάρθρωση του δανεισμού της». Επιπλέον διευκρινίζει ότι «κανένας από όσους έχουν εμπλακεί με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης δεν πιστεύει πως το εκπονημένο πρόγραμμα που έχει επιβάλει η πιστώτρια τράπεζα μπορεί να σώσει την εταιρεία».

Σχολιάζουν μάλιστα ότι «μετά την ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης της ΕΒΖ Α.Ε. για το άγονο του διεθνούς διαγωνισμού εξαιτίας του τιμήματος (κατά πολύ χαμηλότερο της πραγματικής αξίας), πιστεύουμε ότι όλοι έχουν καταλάβει τη σημασία των δύο εταιρειών για τη συνέχιση της βιωσιμότητας της εταιρείας».

Η Ομοσπονδία στη φάση αυτή ξεκαθαρίζει και δηλώνει καθαρά «τη στήριξή μας σε αυτή την απόφαση (του διοικητικού συμβουλίου) και καλούμε την κυβέρνηση, πράττοντας τα αυτονόητα, να πάρει τις αποφάσεις της». Ο πρόεδρός της, Χριστόδουλος Βαρκάκης, δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ότι το αυτονόητο είναι «η στήριξη προς το Δ.Σ. για να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός».

 

www.efsyn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ