Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Καίγεται η Αττική - Εκκενώνεται το Σαλαμίδι Καπανδριτίου, ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά


Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να καίει η πυρκαγιά την Αττική για τρίτη μέρα. Στην περιοχή Σαλαμίδι στο Καπανδρίτι απειλούνται σπίτια, ενώ αυτή την ώρα εκκενώνεται η ευρύτερη περιοχή.

Στο Μετόχι και το Μικροχώρι έδωσαν την κύρια μάχη όλη τη νύχτα μέχρι το πρωί οι πυροσβέστες στη μεγάλη πυρκαγιά της ανατολικής Αττικής ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και τα μέτωπα στο Βαρνάβα και το Γραμματικό.

Η νύχτα κύλησε κυρίως με αναζωπυρώσεις σε όλη την έκταση της τεράστιας πυρκαγιάς και ιδίως προς την πλευρά του Καπανδριτίου, τις οποίες αντιμετώπισαν ικανοποιητικά οι δυνάμεις πυρόσβεσης, σύμφωνα με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Μέχρι στιγμής οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν καθώς η ένταση των ανέμων συμβάλει σε διαρκείς αναζωπυρώσεις.

Από το πρωί ξεκίνησαν ρίψεις νερού και τα εναέρια μέσα, στις εστίες της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε δασική έκταση στον Κάλαμο, επιχειρούν 180 πυροσβέστες με 72 οχήματα και 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Επιπλέον, την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν 20 εθελοντικά οχήματα, 40 υδροφόρες των ΟΤΑ, της ΕΥΔΑΠ και της Περιφέρειας Αττικής, έντεκα μηχανήματα έργου και από τις ένοπλες δυνάμεις 100 άνδρες στρατιωτικό προσωπικό και τέσσερα μηχανήματα.

Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν από αέρος 6 ελικόπτερα και 3 αεροπλάνα.

Πηγή: news.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ