Ημαθία: Η ξεκαρδιστική παράσταση «Ούτε γάτα ούτε ζημιά» από τον Π.Γ.Σ. «Ο Προμηθέας» στην Πατρίδα (φωτό και βίντεο)

 

Η θεατρική παράσταση «Ούτε γάτα ούτε ζημιά» από το θεατρικό τμήμα του Π.Γ.Σ. ο Προμηθέας, παρουσιάστηκε στο γήπεδο μπάσκετ του Δημοτικού Σχολείου Πατρίδας το απόγευμα της 17ης Σεπτεμβρίου 2017.

Πριν την έναρξη της παράστασης, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Σ.Πο.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας κ. Καγκελίδης Αντώνης.

Η παράσταση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, αφού προσέφερε άφθονο γέλιο, με κορυφαίες ατάκες και καταστάσεις αμηχανίας με μια δόση πραγματικότητας...

 

Για να δείτε φωτογραφίες από την παράσταση, πατήστε πάνω στην εικόνα:

Προμηθέας Πατρίδα Ούτε γάτα, ούτε ζημιά

 

Δείτε βίντεο από την παράσταση:

 

 

Η πλοκή του έργου:
Ένας διευθύνων σύμβουλος μεγάλης εταιρείας, ο Λαλάκης Μακρυκώστας, είναι παντρεμένος με την όμορφη Πόπη, η οποία τον αγαπάει και τον εμπιστεύεται. Η Πόπη δέχεται ερωτική πολιορκία από έναν άγνωστο ονόματι Νίκο Κουτρουμπά, την οποία αποκρούει. 

Μία μέρα, η φίλη της Πόπης, Κική, η οποία επιμένει ότι γνωρίζει πολύ καλά τους άνδρες, επιμένει στην Πόπη ότι ο Λαλάκης έχει ερωμένη. Εν τω μεταξύ, από το γραφείο του, ο Λαλάκης συνεννοείται τηλεφωνικά με την ερωμένη του Λολότα να περάσουν μερικές ημέρες και κανονίζουν να συναντηθούν στο τραίνο προς Θεσσαλονίκη…

Ο Λαλάκης ανακοινώνει αιφνιδιαστικά στην Πόπη ότι φεύγει για νέο επαγγελματικό ταξίδι στη Θεσσαλονίκη για 3-4 ημέρες και ζητά να του ετοιμάσει η υπηρέτρια (Τασία) τη βαλίτσα για το ταξίδι. Η Τασία απουσιάζει στον μπακάλη και η Πόπη προσφέρεται να ετοιμάσει η ίδια τη μικρή βαλίτσα.

Ο Λαλάκης επιμένει και ζητά τη μεγάλη βαλίτσα, να πάρει μαζί του το επίσημο κουστούμι, σπορ ρούχα, μεταξωτές πυτζάμες και μεταξωτά εσώρουχα. Η Πόπη παραξενεύεται για το ξαφνικό ταξίδι και με τις ετοιμασίες αυτές, αναλογίζεται τα λόγια της Κικής και επιμένει να συνοδεύσει το Λαλάκη στο ταξίδι. 

Την ώρα εκείνη κτυπά το τηλέφωνο, απαντά η Πόπη και ένας άγνωστος άνδρας ζητά τον Λαλάκη και λέγει "Εδώ Καλαμάτα, εδώ Καλαμάτα, σας περιμένουμε για τις δουλειές." Το τηλεφώνημα αυτό πείθει την Πόπη ότι πρόκειται πράγματι για επαγγελματικό ταξίδι και παύει να ζητά να συνοδεύσει τον Λαλάκη. Ο Λαλάκης φεύγει, η Τασία επιστρέφει, μαθαίνει από την Πόπη ότι ο Λαλάκης έφυγε για Καλαμάτα και της λέει ότι ο Λαλάκης έπεσε θύμα φάρσας διότι όταν ήταν στο ζαχαροπλαστείο και κάποιος άγνωστος δίπλα της τηλεφώνησε και έλεγε και ζήταγε τον κ. Μακρυκώστα. 

Η Πόπη καταλαβαίνει ότι ο Λαλάκης την απατά, δίνει άδεια στην υπηρέτριά τους, καλεί τον Νίκο (που περιμένει συνεχώς απέναντι από το σπίτι της σε ένα καφενεδάκι) και συμφωνούν να πάνε με το αυτοκίνητό του σε ένα φίλο του στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θυμαριάς.

Εκεί, τα δυο «αντρόγυνα» έρχονται αντιμέτωπα το ένα με το άλλο…

Μία σου και μία μου λοιπόν και … «Ούτε γάτα ούτε ζημιά»…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ