Βέροια: Ολοκληρώθηκε το 51ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της ΕΣΕΤ με θέμα «Δημοσιογραφία και Δημοσιογράφος στην Ελληνική Περιφέρεια» (Φωτό και Βίντεο)

 

Ολοκληρώθηκε το 51ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της ΕΣΕΤ στη Βέροια με θέμα «Δημοσιογραφία και Δημοσιογράφος στην Ελληνική Περιφέρεια».

Το συνέδριο ξεκίνησε την Παρασκευή (6/10) με την υποδοχή των συνέδρων στην πόλη της Βέροιας, ξενάγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο της Μίεζας και στο Οινοποιείο Ο.Σ. «ΒΑΕΝΙ – ΝΑΟΥΣΑ».

Το Σάββατο (7/10) πραγματοποιήθηκαν οι δυο συνεδρίες. Στην πρώτη συνεδρία με συντονιστή τον κ. Σωκράτη Δεληβογιατζή, Καθηγητή Φιλοσοφίας ΑΠΘ, μίλησαν οι: Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, Δημοσιογράφος ΕΣΕΤ, με θέμα «Η ευρωπαϊκή διάσταση του Έλληνα Δημοσιογράφου», Μαριάννα Ψύλλα, Αν. Καθηγήτρια – Πρόεδρος Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα «Ο ρόλος της τοπικής δημοσιότητας στην περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη», Τέσσα Δουλκέρη, Καθηγήτρια Επικοινωνίας ΑΠΘ σε συνεργασία με την Βασιλική Δάλλα, υποψήφια Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα «Η … Μετα/Αλήθεια στο Διαδίκτυο και Περιφερειακό Τύπο», Αντώνης Μουντάκης, Πρόεδρος Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου - Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Ειδησεογραφικών Ιστοσελίδων με θέμα «Έντυπος Τύπος και Διαδίκτυο. Παράλληλη ανάπτυξη σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι της επικοινωνίας και της ενημέρωσης», Γεωργία Πανδρούλα, Δημοσιογράφος ΕΣΕΤ, Γραφείο Τύπου Δήμου Γαλατσίου σε συνεργασία με τον Γιώργο Κουκουλιάτα, Δημοσιογράφο, Πρόεδρο ΕΣΕΤ με θέμα «Πηγές πληροφόρησης και η χρήση τους από τους δημοσιογράφους των Περιφερειακών ΜΜΕ. Πριν και με το διαδίκτυο», Μαργαρίτα Σπηλιοπούλου, Δημοσιογράφος ΕΣΕΤ με θέμα «Η περιπέτεια της Ενημέρωσης».

Μετά την πρώτη συνεδρία ακολούθησε ξενάγηση στην πόλη ξεκινώντας από την Παλαιά Μητρόπολη.

 

Για να δείτε φωτογραφίες, πατήστε πάνω στην εικόνα:

Βέροια – 51ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο – διοργάνωση ΕΣΕΤ

 

Στην δεύτερη συνεδρία με συντονιστή τον κ. Γεώργιο Παπούλια, Πολιτικό Επιστήμονα Παντείου Πανεπιστημίου – Δημοσιογράφο, Γραμματέα ΕΣΕΤ, έγινε η επίσημη έναρξη του συνεδρίου με χαιρετισμούς και απονομές τιμητικών πλακετών. Μίλησαν οι:  Αγγελική Γαζή, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου με θέμα «Συμμετοχική Δημοσιογραφία και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Από το παθητικό κοινό, στον χρήστη παραγωγό περιεχομένου», Λεμονιά Βασβάνη, Δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Τύπος Θεσσαλονίκης» και στο site www.typosthes.gr, μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ με θέμα «Έντυπα vs ψηφιακά μέσα ενημέρωσης: μάχη επιβίωσης ή συμβίωσης; Πώς από τον δημοσιογράφο- συντάκτη περάσαμε στον εργαζόμενο μετρ της τεχνολογίας στην μάχη των περισσότερων κλικ και της πιο γρήγορης ανάρτησης», Σοφία Σιδηροπούλου, Δημοσιογράφος Ικαριακής Ραδιοφωνίας με θέμα «Το χάος της ενημέρωσης στο διαδίκτυο, οι ψευδείς ειδήσεις και οι δυσκολίες του δημοσιογράφου της περιφέρειας», Πάρη Ντελκή, Εκπαιδευτικός–Δημοσιογράφος-Εκδότρια ηλεκτρονικής εφημερίδας palmosev.gr (Παλμός της Β. Εύβοιας) με θέμα «Η μετάβαση από τον έντυπο στον ηλεκτρονικό Τύπο - Νέα εποχή (Ευκαιρίες και απειλές)», Ευάγγελος Πάλλας, Δημοσιογράφος-Ερευνητής–Αναλυτής, Μέλος A.E.J./I.J.F με θέμα «Επάγγελμα Δημοσιογράφος: Η Δημοσιογραφία είναι λειτούργημα ή επάγγελμα;».

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή (8/10) με την τρίτη συνεδρία – αφιερωμένη στα τοπικά ΜΜΕ, την ιστορία και τον πολιτισμό στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών.

Με συντονιστή τον κ. Τσιμόπουλο Κωνσταντίνο, Δημοσιογράφο – Ταμία ΕΣΕΤ – Πρόεδρο Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, μίλησαν οι: Γιώργος Μελίκης, Δημοσιογράφος – Ερευνητής  με θέμα «Η Πολιτιστική Δημοσιογραφία στην Περιφέρεια», Εμμανουήλ Ξυνάδας, Διδάκτωρ Ιστορίας με θέμα «Ο τοπικός τύπος της Ημαθίας από το 1924 έως τις μέρες μας», Αγγελική Κοτταρίδη, Δρ. Αρχαιολόγος–Έφορος Αρχαιοτήτων Ημαθίας με θέμα  «Οι θησαυροί της Ημαθίας».

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ