Βέροια: Τι και ποιος φοβάται τον έλεγχο;

 

Εντύπωση προκάλεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας το βράδυ της Τετάρτης η αντίδραση Αντιδήμαρχου σχετικά με τον έλεγχο που επιχειρήθηκε από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με – τι άλλο – τη γέφυρα Κούσιου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Γουλτίδης προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στη συνέχεια στην επιτροπή του άρθρου 152 σχετικά με την νέα μελέτη κατασκευής της πολύπαθης γέφυρας η οποία τείνει να ξεπεράσει και αυτόν τον θρύλο του γιοφυριού της Άρτας.

Είναι παροιμιώδες το γεγονός ότι ο αρμόδιος (αλλά και μη αρμόδιος περί τα τεχνικά) ο οποίος δείχνει ιδιαίτερη ροπή στο να σέρνει τον κόσμο στα δικαστήρια, «ανακάλυψε» σχεδόν «συνωμοσίες» πίσω από την νόμιμη και καθ’ όλα εντός των δικαιωμάτων του, ενέργεια του Δημοτικού Συμβούλου να προσφύγει στα αρμόδια όργανα.

«Ποιος πλήρωσε το δικηγόρο;», «Τον πλήρωσε ο προσφεύγων ή όλοι μαζί;», «ο επικεφαλής της παράταξης γνωρίζει γι’ αυτές τις ενέργειες;», ήταν κάποια απ’τα ερωτήματα που έθεσε ο αρμόδιος για τη γέφυρα Κούσιου αλλά και μη αρμόδιος για τα τεχνικά ζητήματα, αντιδήμαρχος.

Ο σοφός λαός λέει την χαρακτηριστική παροιμία ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». Κάθε αιρετός όπως και κάθε ένας που έχει θέση ευθύνης αντιμετωπίζει τον έλεγχο σαν φυσική συνέπεια των αρμοδιοτήτων του και φυσικά ουδόλως και ουδέποτε ενοχλείται από τη στιγμή που στον τομέα ευθύνης του δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό.

Μάλιστα, ενίοτε, αιρετοί προκαλούν ερωτήσεις και έλεγχο μόνο και μόνο για να έχουν την αφορμή για να δείξουν και να αποδείξουν ότι στον τομέα ευθύνης τους δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό.

Ο αρμόδιος για τη γέφυρα Κούσιου και μη αρμόδιος για τα τεχνικά ζητήματα επιχείρησε να ανακαλύψει «κακές μάγισσες» πίσω από μία διαδικασία καθόλα νόμιμη.

Αυτό και μόνο προκαλεί εύλογα ερωτηματικά στα οποία ελπίζουμε ότι κάποτε ίσως απαντήσει.

Μάλιστα τον «συλλογισμό» του κ. αντιδημάρχου τον ακολούθησε και ο κ. Δήμαρχος προσθέτοντας πράγματα τα οποία ουδέποτε είπε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γουλτίδης.

Ο κ. Δήμαρχος διείδε πίσω από την ενέργεια του Δημοτικού Συμβούλου προσπάθεια καθυστέρησης του έργου και γενικότερα πρόθεση φρεναρίσματος υποθέσεων του Δήμου με τη γνωστή λογική που κατά καιρούς στήθηκαν και άλλες υποθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι με ανάλογη «λογική» στήθηκαν κατηγορητήρια με απίστευτους συνειρμούς του τύπου: "με κοίταξες στραβά, άρα έχεις σκοπό να με σκοτώσεις, άρα σου κάνω μήνυση για απόπειρα δολοφονίας"!!!

Περίπου ανάλογοι συλλογισμοί χρησιμοποιήθηκαν κατά καιρούς για να αποδοθούν ευθύνες και να στοιχειοθετηθουν κατηγορητήρια μόνο και μόνο για να προκαλέσουν εκφοβισμό και φίμωση όσων έχουν την κακή συνήθεια να σκαλίζουν αυτά που η διοίκηση του Δήμου Βέροιας δεν επιθυμεί.

Μάλιστα κατά τη συζήτηση του θέματος από τα έδρανα της συμπολίτευσης εκτοξεύτηκε και η "κατηγορία" ότι ο Δημοτικός Σύμβουλος ο οποίος απλά επιχείρησε να ασκήσει έλεγχο, είναι «εχθρός των πολιτών».

Όλα αυτά είναι προφανές ότι δείχνουν κάτι. Αυτό το κάτι θα φανεί σύντομα και θα καταδείξει συμπεριφορές, ενέργειες και πρακτικές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ