Βέροια: Εκπληκτική η συναυλία από την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας στον Χώρο Τεχνών (βίντεο)

 

Στα πλαίσια του εορτασμού της απελευθέρωσης της Βέροιας, ο Δήμος Βέροιας τίμησε την επέτειο με μια συγκλονιστική συναυλία που έδωσε το μήνυμα της ειρήνης και της προσφοράς σε όλους όσους βίωσαν και βιώνουν τον ξεριζωμό και την προσφυγιά. Μια συναυλία – αφιέρωμα στην ελευθερία και τη ζωή.

Η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, μια ελληνική ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής, συγκίνησε και εντυπωσίασε το κοινό που παραβρέθηκε στην εκδήλωση το βράδυ της Κυριακής 15 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Χώρου Τεχνών.

Η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, με τις πολύ καλές ερμηνείες και την καταπληκτική ορχήστρα, ασχολείται με τις μουσικές και τα τραγούδια των Ελλήνων αλλά και με τις συγγένειες που συνδέουν τους λαούς της Μεσογείου μέσα από τη Μουσική, ως Κοινή Γλώσσα των Λαών.

Αυτό το ταξίδι με τους ήχους της Εστουδιαντίνας, σαν ένα καράβι που ξεκινάει από την Ανατολή, τα Βαλκάνια, τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας και καταλήγει στην Ελλάδα του σήμερα και του χθες, μια Ελλάδα γεμάτη καημούς και πάθος για τη ζωή με έρωτα και φως.

Ένα σπαρακτικό μουσικό οδοιπορικό που περιλάμβανε τραγούδια για τον ξεριζωμό, από λαούς της νότιας Ευρώπης και της Μεσογείου που τον βίωσαν έντονα – Έλληνες, Ιταλοί, Πορτογάλοι και Άραβες.

Την καλλιτεχνική Διεύθυνση είχε ο Ανδρέας Κατσιγιάννης.


 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ