Βέροια: Πρεμιέρα για την ξεκαρδιστική θεατρική παράσταση «Ούτε γάτα ούτε ζημιά» από τον Π.Γ.Σ. «Ο Προμηθέας» (βίντεο)

 

Έπειτα από αρκετές παραστάσεις που δοθήκαν σε διαφορετικές περιοχές (μακρινές και μη...), η ξεκαρδιστική θεατρική παράσταση ¨ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ¨, των Σακελαρίου – Γιαννακόπουλου και σε σκηνοθεσία Διονύση Καρολίδη, άνοιξε την αυλαία της για το πολυαγαπημένο κοινό της Βέροιας και υποδέχτηκε μικρούς και μεγάλους στο Κινηματοθέατρο ΣΤΑΡ στην επίσημη πρεμιέρα, το απόγευμα της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου.

 

Για να δείτε φωτογραφίες, πατήστε πάνω στην εικόνα:

Προμηθέας Ούτε γάτα, ούτε ζημιά

 

Η παράσταση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, αφού προσέφερε άφθονο γέλιο, με κορυφαίες ατάκες και καταστάσεις αμηχανίας με μια δόση πραγματικότητας...

 

Η πλοκή του έργου:

Ένας διευθύνων σύμβουλος μεγάλης εταιρείας, ο Λαλάκης Μακρυκώστας, είναι παντρεμένος με την όμορφη Πόπη, η οποία τον αγαπάει και τον εμπιστεύεται. Η Πόπη δέχεται ερωτική πολιορκία από έναν άγνωστο ονόματι Νίκο Κουτρουμπά, την οποία αποκρούει.

Μία μέρα, η φίλη της Πόπης, Κική, η οποία επιμένει ότι γνωρίζει πολύ καλά τους άνδρες, επιμένει στην Πόπη ότι ο Λαλάκης έχει ερωμένη. Εν τω μεταξύ, από το γραφείο του, ο Λαλάκης συνεννοείται τηλεφωνικά με την ερωμένη του Λολότα να περάσουν μερικές ημέρες και κανονίζουν να συναντηθούν στο τραίνο προς Θεσσαλονίκη…

Ο Λαλάκης ανακοινώνει αιφνιδιαστικά στην Πόπη ότι φεύγει για νέο επαγγελματικό ταξίδι στη Θεσσαλονίκη για 3-4 ημέρες και ζητά να του ετοιμάσει η υπηρέτρια (Τασία) τη βαλίτσα για το ταξίδι. Η Τασία απουσιάζει στον μπακάλη και η Πόπη προσφέρεται να ετοιμάσει η ίδια τη μικρή βαλίτσα.

Ο Λαλάκης επιμένει και ζητά τη μεγάλη βαλίτσα, να πάρει μαζί του το επίσημο κουστούμι, σπορ ρούχα, μεταξωτές πυτζάμες και μεταξωτά εσώρουχα. Η Πόπη παραξενεύεται για το ξαφνικό ταξίδι και με τις ετοιμασίες αυτές, αναλογίζεται τα λόγια της Κικής και επιμένει να συνοδεύσει το Λαλάκη στο ταξίδι.

Την ώρα εκείνη κτυπά το τηλέφωνο, απαντά η Πόπη και ένας άγνωστος άνδρας ζητά τον Λαλάκη και λέγει "Εδώ Καλαμάτα, εδώ Καλαμάτα, σας περιμένουμε για τις δουλειές." Το τηλεφώνημα αυτό πείθει την Πόπη ότι πρόκειται πράγματι για επαγγελματικό ταξίδι και παύει να ζητά να συνοδεύσει τον Λαλάκη. Ο Λαλάκης φεύγει, η Τασία επιστρέφει, μαθαίνει από την Πόπη ότι ο Λαλάκης έφυγε για Καλαμάτα και της λέει ότι ο Λαλάκης έπεσε θύμα φάρσας διότι όταν ήταν στο ζαχαροπλαστείο και κάποιος άγνωστος δίπλα της τηλεφώνησε και έλεγε και ζήταγε τον κ. Μακρυκώστα.

Η Πόπη καταλαβαίνει ότι ο Λαλάκης την απατά, δίνει άδεια στην υπηρέτριά τους, καλεί τον Νίκο (που περιμένει συνεχώς απέναντι από το σπίτι της σε ένα καφενεδάκι) και συμφωνούν να πάνε με το αυτοκίνητό του σε ένα φίλο του στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θυμαριάς.

Εκεί, τα δυο «αντρόγυνα» έρχονται αντιμέτωπα το ένα με το άλλο…

Μία σου και μία μου λοιπόν και … «Ούτε γάτα ούτε ζημιά»…

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ