Ημαθία: «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ – ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, από το χθες στο σήμερα» - Στο Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών η δεύτερη εκδήλωση βίντεο)

 

Πραγματοποιήθηκε, η δεύτερη στη σειρά, των επτά  εκδηλώσεων που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  σε όλες τις Περιφερειακές της Ενότητες, στο πλαίσιο της δράσης: «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ – ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, από το χθες στο σήμερα».

Η δεύτερη εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε πολύς κόσμος, έλαβε χώρα στο νέο πολυκεντρικό μουσείο των Αιγών, το απόγευμα της Τετάρτης 25 Οκτωβρίου και  ήταν  αφιερωμένη στην εξέχουσα προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και στο μέγα διδάσκαλό του τον Αριστοτέλη, τον μεγαλύτερο φιλόσοφο όλων των εποχών, και έχει τίτλο: «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ – ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Μέγας Διδάσκαλος – Άριστος Μαθητής».

Πρώτη εισηγήτρια ήταν η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κα Αγγελική Κοτταρίδη η οποία ανέπτυξε το θέμα «Αιγές – Η βασιλική καθέδρα των Μακεδόνων».

Στη συνέχεια ο κ. Δημήτρης Μάντσιος από την Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας ανέπτυξε το θέμα της Τουριστικής Ετοιμότητας της Ημαθίας και τέλος μίλησε ο δημοσιογράφος, ιστορικός και λαογράφος κ. Γιώργος Μελίκης με θέμα «Η επιβίωση της παράδοσης στην Ημαθία».

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ακολούθησε ξενάγηση στον χώρο του πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών από την κα Κοτταρίδη.

 

Μουσείο Αιγών - Ο Μ. Αλέξανδρος από τις Αιγές στην Οικουμένη - Αγγελική Κοτταρίδη

Μουσείο Αιγών - Ο Μ. Αλέξανδρος από τις Αιγές στην Οικουμένη - Δημήτρης Μάντσιος

Μουσείο Αιγών - Ο Μ. Αλέξανδρος από τις Αιγές στην Οικουμένη - Γιώργος Μελίκης

Μουσείο Αιγών - Ο Μ. Αλέξανδρος από τις Αιγές στην Οικουμένη - χαιρετισμοί απονομές

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ