Τιτανικός: Στο φως συγκλονιστικές φωτογραφίες από τη διάσωση των επιζόντων

 

Σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα που απεικονίζουν τις προσπάθειες διάσωσης των συνεργείων στις σωστικές λέμβους μετά το ναυάγιο του Τιτανικού πρόκειται να δημοπρατηθούν από τον Οίκο RR αυτήν την εβδομάδα.

Οι ιστορικές εικόνες περιλαμβάνονται στο φωτογραφικό λεύκωμα του Νεοϋορκέζου δικηγόρου Louis M. Ogden, ο οποίος ταξίδευσε τον Απρίλιο του 1912 με το πλοίο "The Carpathia" και προορισμό την Ευρώπη, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Agatha. Το "Carpathia" ήταν ένα από τα πλοία που έλαβαν το σήμα έκτακτης ανάγκης από τον Τιτανικό και μετέβησαν στο σημείο του ναυαγίου προκειμένου να περισυλλέξει επιζώντες.

Το πλοίο κατάφερε να προσεγγίσει τον τόπο του ναυαγίου το βράδυ και περισυνέλεξε τους επιζώντες που είχαν επιβιβαστεί σε σωσίβιες λέμβους.

Ο Ogden είχε αγοράσει μια φωτογραφική μηχανή για το ταξίδι του, παρόλο που δεν ήταν ιδιαίτερα εύπορος. Με αυτή απαθανάτισε στιγμιότυπα από τη διάσωση, στα οποία φαίνονται οι λέμβοι που προσεγγίζει το 'Carpathia" και οι επιβάτες που μεταφέρουν από τον μοιραίο Τιτανικό. Ανάμεσα στις φωτογραφίες φαίνεται και η σωστική λέμβος νο. 6, στην οποία επιβιβάστηκε η "αβύθιστη Molly Brown".

 

Δείτε το βίντεο:

 

http://news247.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ