Πτώση ρωσικού ελικοπτέρου με οκτώ επιβαίνοντες στη Νορβηγία

 

Ρωσικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν οκτώ άτομα συνετρίβη σε θαλάσσια περιοχή σε μικρή απόσταση από τη νήσο Σπιτσμπέργκεν και μερικά χιλιόμετρα από τον ρωσικό οικισμό ανθρακωρύχων στο Μπάντσμπουργκ.

Σε εξέλιξη είναι έρευνα διάσωσης από τις Αρχές. «Με δύο ελικόπτερα και αρκετά πλοία ερευνούμε την περιοχή» δήλωσε στο Reuters ο συντονιστής της ομάδας διάσωσης, ο οποίος ανέφερε ότι η ορατότητα είναι χαμηλή και ότι χιονίζει. 

Την επιχείρηση των διασωστών δυσχεραίνει και το σκοτάδι, ενώ νωρίτερα εκφράστηκε η ελπίδα μήπως το ελικόπτερο προσθαλασσώθηκε και δεν συνετρίβη.

Νωρίτερα μέλος της ρωσικής εταιρίας Convers Avia Air είπε στο Reuters ότι ήταν ιδιοκτήτης του ελικόπτερου και ότι είχε χάσει επικοινωνία μαζί του. 

Σύμφωνα με την κεντρική εφημερίδα του Σβάλμπαρντ, το ελικόπτερο ήταν ένα ρωσικό Mil Mi-8. Σύμφωνα με τους διασώστες, σε αυτό επέβαιναν τρεις επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος.

Το νορβηγικό Κέντρο διάσωσης ειδοποιήθηκε στις 15.35 τοπική ώρα (16.35 ώρα Μόσχας), ότι χάθηκε το στίγμα του ελικοπτέρου και δέκα λεπτά αργότερα, το Κέντρο διάσωσης επιβεβαίωσε ότι το ελικόπτερο συνετρίβη.

H υπόθεση θυμίζει το τραγικό περιστατικό του Μαρτίου 2008, τότε που συνετρίβη ρωσικό ελικόπτερο Mi-8 με εννέα επιβαίνοντες, τέσσερα χιλιόμετρα από το Μπάρενμπουργκ.


in.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ