Βέροια: Στους δρόμους οι μαθητές για Παιδεία και "άλλη κοινωνία" - Πορεία και ψήφισμα αιτημάτων στο πλαίσιο πανελλαδικής διαμαρτυρίας (βίντεο)

 

Στο πλαίσιο πανελλαδικής διαμαρτυρίας μαθητών των σχολείων όλης της χώρας, οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων της Βέροιας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία, ενώ αντιπροσωπεία των μαθητών επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στην Αντιπεριφέρειας Ημαθίας και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η αρχική συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Δημαρχείου και στη συνέχεια η πορείας κατευθύνθηκε στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας.

Μετά τη συνάντηση με τον ειδικό σύμβουλο του Αντιπεριφερειάρχη, λόγω απουσίας του κ. Καλαϊτζίδη, η πορεία των μαθητών κατευθύνθηκε προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 Με συνθήματα, κάποια από τα οποία ιδιαίτερα ευρυματικά, οι μαθητές διατράνωσαν την απαίτησή τους για παιδεία, αλλά και μια άλλη κοινωνία.

Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την αντιπροσωπεία των μαθητών υποδέχτηκε η Μαρία Σουμελίδου προϊσταμένη Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων και ο Γιάννης Ιακωβίδης, προϊστάμενος Τμήματος Διοικητικών Θεμάτων, λόγω απουσίας της κ. Μαυρίδου.

 

Βέροια-  Μαθητική κινητοποίηση 

 

Το πλαίσιο των αιτημάτων των μαθητών είναι:

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ