Βέροια - Σταύρος Θεοδωράκης: "Μπορώ να είμαι και στρατηγός και στρατιώτης" (βίντεο)

Στη Βέροια μίλησε το βράδυ της Τετάρτης ο Σταύρος Θεοδωράκης στο πλαίσιο της προεκλογικής του καμπάνιας ως υποψήφιος για την προεδρία του νέου πολιτικού φορέα.

Η Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε στον πολυχώρο "Εληά" και τον προλόγισε ο Γιάννης Χασιώτης ο οποίος τόνισε στη σύντομη ομιλία του ότι μετά τις εκλογές δεν θα πρέπει να υπάρξουν «καπετανάτα» και όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης απέφυγε τις μακροσκελείς τοποθετήσεις. Μετά από έναν σύντομο χαιρετισμό έδωσε το λόγο στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ για ερωτήσεις.

Απαντώντας ο κ. Θεοδωράκης είπε μεταξύ άλλων ότι κάθε  υποψήφιος θεωρεί τον εαυτό του ικανό κι όχι τους άλλους.

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή στης εκλογική διαδικασία, αν ψηφίσουν λιγότεροι από 100.000 θα υπάρχει γκρίνια, αν ψηφίσουν 200.000 όλοι θα είναι ευτυχισμένοι.

Όσο για το τι θα γίνει μετά την ανάδειξη του νέου αρχηγού, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι: "Εγώ μπορώ να είμαι και στρατηγός και στρατιώτης".

Άσκησε έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι είναι ένα κόμμα εθνολαϊκισμού με ερασιτεχνικές λύσεις χωρίς σχέδιο.

Στις επόμενες εκλογές, είπε ο κ. Θεοδωράκης, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κατέβει με αυτή τη μορφή, αλλά με ένα άλλο πολιτικό  σχήμα που θα προκύψει από την σύνθεση των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Αναφερόμενος στις βασικές αρχές κυβερνητικής παρέμβασης, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι αυτές είναι ο περιορισμός του κομματικού κράτους, ένα κράτος που θα ενισχύει την επιχειρηματικότητα, ανοιχτή παιδεία και παρέμβαση στην αγορά.

Είπε ακόμη ότι είναι υπέρ μιας συμφωνίας για τη Σούδα αλλά δημόσια κι ότι όπως έγινε.

Σε ό,τι αφορά τις μετεκλογικές εκδοχές κυβερνητικών συνεργασιών είπε ότι "δεν θέλουμε ακυβερνησία, θα συνεργαστούμε με αυτόν που θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά αυτό θα γίνει με βάση ένα πολιτικό συμβόλαιο"

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ