Βέροια: Ολοκληρώθηκε η Διεθνής Διημερίδα για την Σεξουαλική Κακοποίηση των παιδιών (βίντεο)

 

«Σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών: συμβολή στη συλλογική – μεθοδική – εξειδικευμένη αντιμετώπιση» ήταν το θέμα της Διεθνούς Διημερίδας που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια στις 1 και 2 Νοεμβρίου.

Η Διεθνής Διημερίδα πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα εγκαίνια του Κέντρου Θεραπείας Τραύματος «Ιωάννης Κούσιος».  Στο Κέντρο αυτό, πιστοποιημένοι επιστήμονες (Παιδοψυχίατροι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι, Ειδικοί Παιδαγωγοί, εξωτερικοί συνεργάτες Λογοθεραπευτές και Εργοθεραπευτές) θα εφαρμόζουν προηγμένες μεθόδους διάγνωσης και τεκμηρίωσης της κακοποίησης σε παιδιά και εφήβους, ιδιαίτερα της σεξουαλικής και θα αναλαμβάνουν την θεραπεία του προκληθέντος τραύματος, με συστηματική ψυχοκοινωνική υποστήριξη των θυμάτων, βελτιώνοντας και επεκτείνοντας την έως τώρα ενασχόλησή τους στον τομέα αυτόν.

 

ΔείτεΒέροια: Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Θεραπείας Τραύματος «Ιωάννης Κούσιος» από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (Βίντεο)

 

Η δεύτερη μέρα της διημερίδας πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ΑΙΓΕΣ, με τέσσερις ομιλίες.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας για το Παιδί, ενώ τον συντονισμό έκανε η Δώρα Νιώπα, Κοινωνική Λειτουργός της Πρωτοβουλίας για το Παιδί.

 

ΔείτεΒέροια – Διεθνής Διημερίδα: Η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα (Βίντεο)

 

Για το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μίλησαν:

Michael Lynck, Επιθεωρητής ερευνών στην αστυνομική διεύθυνση της Garda Siochana, στην Ιρλανδία. Διοικητής του τμήματος παιδικής προστασίας του τμήματος ηλεκτρονικού εγκλήματος κατά παιδιών και της διαχείρισης υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης σε εθνικό επίπεδο με θέματα: 1. «Η αποπλάνηση και η σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών – μέρος 2ο» 2. «Συνέντευξη για θύτες σεξουαλικής κακοποίησης σύμφωνα με το Μοντέλο Συνέντευξης της Garda Siochana (Εθνική Αστυνομική Υπηρεσία της Ιρλανδίας)»,

 

Γεώργιος Νικολαΐδης, MD,MA,MSc, PhD, Διευθυντής Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, του Κέντρου για τη μελέτη και την πρόληψη της κακοποίησης – παραμέλησης των παιδιών, του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού με θέμα: «Σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών: διάγνωση, πιστοποίηση στον Νόμο και θεραπεία.»

 

Veronica Woerndl, Υπεύθυνη παιδικής προστασίας στο Caritas / Kinderdorf/ irschenberg του Μονάχου με θέμα: «Σεξουαλική βία σε παιδιά και νέους: Παραδείγματα προβλημάτων που αντιμετωπίζονται στην πράξη. Πρόληψη και παρέμβαση στο Kinderdorf – Μέρος 2ο»

 

Chrys Ballerano, Προϊσταμένη του τμήματος Δικτύωσης και Εκπαίδευσης στην NYSCASA – New York State Coalition Against Sexual Assault, Albany NY με θέμα: «Θεραπεύοντας το τραύμα: αναπτύσσοντας σχέσεις ενσυναίσθησης με τους άλλους, υιοθετώντας πρακτικές αυτοφροντίδας».

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ