Απόφαση-βόμβα: Αθώος ο Αρβανιτίδης για την υπόθεση στο Λάκωμα Χαλκιδικής - Πως άλλαξε ο χάρτης στον "αθώο" χώρο των τροφίμων;

 

Σύμφωνα με την απόφαση 832/2017, αθώος κρίθηκε ο Χάρης Αρβανιτίδης για την περίφημη υπόθεση που έλβε χώρα στο Λάκωμα Χαλκιδικής.

Η υπόθεση που ξεκίνησε στον Μάιο του 2013 μετά από μεγάλη επιχείρηση των Αρχών, ενέπλεκε τον Χαρίλαο Αρβανιτίδη και "συνεργούς" του σε σύστημα παραγωγής προϊόντων "μαϊμού". 

Ταυτόχρονα παρέσυρε και την ΠΑΕ Βέροια, καθώς μεγαλομέτοχος και πρόεδρός της ήταν ο αδερφός του Χάρη και συνιδιοκτήτης της αλυσίδας Σ/Μ, Γιώργος Αρβανιτίδης, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στα διάφορα ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκαν με τίτλους όπως "Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης των σούπερ-μάρκετ «Αρβανιτίδης» για πώληση προϊόντων-μαϊμού"....

Η υπόθεση αυτή δρομολόγησε συνθήκες κατάρρευσης της τεράστιας αλυσίδας σούπερ μάρκετ η οποία αφού πέρασε σε άλλο ιδιοκτησιακό καθεστώς και λειτούργησε εν μέρει με άλλη επωνυμία, έφτασε στο σημείο να απασχολεί πλέον τις δικαστικές αίθουσες, αλλά και το Υπουργείο Εργασίας, καθώς εκατοντάδες εργαζόμενοι έμειναν άνεργοι και έχουν να  λαμβάνουν δεδουλευμένα μεγάλης χρονικής περιόδου.

Τέσσερα χρόνια αργότερα η υπόθεση εκδικάζεται και σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, κρίνεται "απαράδεκτη η ποινική δίωξη" που ασκήθηκε και κηρύσσεται αθώος ο φερόμενος ως βασικός κατηγορούμενος, Χαρίλαος Αρβανιτίδης!!!

Και ενώ η τεράστια επιχείρηση του 2013 στο Λάκωμα Χαλκιδικής απασχόλησε τα κεντρικά ΜΜΕ με πηχυαίους τίτλους και αναλυτικά ρεπορτάζ, παρουσιάζοντας ως βέβαιη την τέλεση σοβαρών αξιόποινων πράξεων, η δικαστική απόφαση δεν "πέρασε" ούτε στα "ψιλά"...

Υπενθυμίζεται ότι το διάστημα αυτό έγινε μια συνολική ανατροπή και πλήρης αναδιάταξη στο χώρο των S/M και των τροφίμων.

Άλλος ένας φερόμενος "κολοσσός" στο χώρο των Σ/Μ, εξαφανίστηκε από το χάρτη, με συνθήκες που προκάλεσαν αντιδράσεις, αλλά και μικρότερης δυναμικότητας "αλυσίδες", εμφανίστηκαν πλέον με άλλους εμπορικούς τίτλους.

Όλα αυτά προκαλούν έντονο ενδιαφέρον και αναζήτηση για το τι συμβαίνει τελικά στον χώρο που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του καταναλωτικού ενδιαφέροντος, αυτού των τροφίμων. 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ