Βέροια: Σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή - Καταδικάστηκε πρωτόδικα η πρώην δήμαρχος, Χαρ. Ουσουλτζόγλου

Σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε η πρώην δήμαρχος Βέροιας, Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου - Γεωργιάδη, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.

Η υπόθεση αφορούσε τα όσα λέχθηκαν προ ημερήσιας διάταξης στο  Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, σε συνεδρίαση το έτος 2014.

Κατά τη συνεδρίαση η τότε δήμαρχος Βέροιας απέδωσε στον τότε δημοτικό σύμβουλο, Γιάννη Αγγέλογλου, πράξεις και ενέργειες στις οποίες ο δημοτικός σύμβουλος, όπως προέκυψε και από την ακροαματική διαδικασία, ουδέποτε προέβη.

Στην ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε περί τις δυο ώρες, κλήθηκαν και κατέθεσαν ως μάρτυρες δύο πρώην και ένας νυν δημοτικός σύμβουλος.

Στην απολογία της η κατηγορούμενη απέδωσε τα όσα είχε πει σε εκείνη τη συνεδρίαση, στην κόπωση λόγω αυξημένων υποχρεώσεων, αλλά και στο ότι δεν έχει σαφή διάκριση νομικών όρων.


Καταπέλτης η κ.εισαγγελέας


Καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας κ. Καρακασίδου η οποία δεν αποδέχτηκε καμιά από τις αιτιάσεις της κατηγορουμένης.

Τόσο κατά την ακροαματική διαδικασία, όσο και κατά την σύντομη, αλλά περιεκτική αγόρευσή της, δεν αναγνώρισε στην κατηγορουμένη το "επιχείρημα" ότι βρισκόταν υπό αμφισβήτηση λόγω ....φύλου, ούτε ότι οι όποιες αναφορές και άλλες προσφυγές που έγιναν από συμβούλους και μη, δυσχέραιναν τη λειτουργία του Δήμου.  

Επίσης δεν αποδέχτηκε την άποψη της υπεράσπισης και της ίδιας της κατηγορουμένης ότι  επρόκειτο για κάποιον από τους συνήθεις διαξιφισμούς που λαμβάνουν χώρα κατά τις συνεδριάσεις.

 

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν επιβολή ποινής φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή σε βάρος της πρώην δημάρχου Βέροιας και χρηματική ικανοποίηση του μηνυτή.

Η πρωην δήμαρχος Βέροιας, κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου - Γεωεργιάδη  άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ