Η πλευρά Γεννηματά κάνει λόγο για fake news Ανδρουλάκη και δημοσιοποιεί ντοκουμέντα (Εικόνες)

 

Για δημιουργία εντυπώσεων από την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη κάνουν λόγο συνεργάτες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά σχετικά με τη μη διεξαγωγή του ντιμπέιτ μεταξύ των δυο υποψήφιων αρχηγών του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

«Εμείς απαντούμε με την αλήθεια», λένε χαρακτηριστικά μετά τη συνέντευξη τύπου του Νίκου Ανδρουλάκη και τα όσα είπε εκεί σχετικά. Σημειώνεται, πως σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο κ. Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος της επιτροπής τον ενημέρωσε ότι η κα Γεννηματά δεν δέχεται ούτε την αναβολή των εκλογών, ούτε και τη διενέργεια debate το Σάββατο, καθώς μεσολάβησε το εθνικό πένθος.

Μάλιστα, οι συνεργάτες της κας Γεννηματά για να διαψεύσουν με αποδείξεις τον κ. Ανδρουλάκη, δημοσιοποιούν την αλληλογραφία μεταξύ του Μανώλη Όθωνα, Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου της Φώφης Γεννηματά και του εκπροσώπου της Επιτροπής Αλιβιζάτου κ. Π. Σφηκάκη αναφορικά με το debate.

Ειδικότερα, αναφέρουν ότι «όπως προκύπτει,  μετά την κατηγορηματική άρνηση του κ. Ν. Ανδρουλάκη για την πραγματοποίηση του debate οποιαδήποτε ώρα του Σαββάτου, αποδεχθήκαμε (πριν την κήρυξη του 3ήμερου πένθους) να γίνει το debate την Παρασκευή. Εν συνεχεία ο κ. Αλιβιζάτος μετά την κήρυξη του 3ήμερου πένθους  (Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο) ακύρωσε το debate και η κα Γεννηματά ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες τηλεοπτικές της εμφανίσεις και εκδηλώσεις».

«Είναι απορίας άξιο όμως πως μπορεί από την μία  να ζητάς αναβολή των εκλογών της Κυριακής λόγω πένθους και από την άλλη να ζητάς εκ των υστέρων debate το Σάββατο, που κατηγορηματικά είχες απορρίψει, μερικές ώρες πρίν», καταλήγουν «καυστικά».

Οι φωτογραφίες από την ηλεκτρονική αλληλογραφία του κ. Όθωνα:

Η επιστολή του Μανώλη Όθωνα στον κ. Σφηκάκη:

«Αγαπητέ Πέτρο,

σε συνέχεια των προφορικών συνεννοήσεων που έχουν προηγηθεί σχετικά με την ημέρα και ώρα διεξαγωγής του Debate 2ου γύρου, μετά την αντικειμενική αδυναμία πραγματοποίησης του το βράδυ της Πέμπτης 16/11 λόγω έκτακτης κοινοβουλευτικής διαδικασίας με την παρουσία όλων των πολιτικών αρχηγών, σου κοινοποιώ την παρακάτω τελική θέση μας:

Για την Παρασκευή 17/11 διατυπώσαμε τον προβληματισμό και την επιφύλαξη μας για λόγους, κυρίως,  σεβασμού της επετείου   αλλά και λόγω κινδύνου ματαίωσης του σε περίπτωση έκτακτης επικαιρότητας.

Έτσι  αντιπροτείναμε να εξεταστεί ως εναλλακτική λύση οποιαδήποτε ώρα του Σαββάτου 18/11.  Πρόταση που απορρίφθηκε ασυζητητί, όπως με ενημέρωσες,  από την πλευρά του Ν. Ανδρουλάκη με το επιχείρημα ότι  τυχόν διεξαγωγή debate  το Σάββατο ότι θα έχει πολύ χαμηλή τηλεθέαση που θα καθιστούσε την πραγματοποίηση του περιττή.

Κατόπιν τούτων, παρά τις επιφυλάξεις μας, δεν έχουμε αντίρρηση να προγραμματισθεί το Debate για  Παρασκευή 17/11 στις 21.00 ως  η τελική και μοναδική επιλογή για την πραγματοποίηση του χωρίς καμία περαιτέρω συζήτηση επί του θέματος.

Με εκτίμηση

Μανώλης Όθωνας

Δ/ντής Πολιτικού Γραφείου

Φώφης Γεννηματά».

 

/thecaller.gr

 
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ