Βέροια: Με επισημότητα ο εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων από την Ι Μεραρχία Πεζικού (φωτογραφίες και βίντεο)

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων – Απόστρατου / Βετεράνου, η Iη Μεραρχία Πεζικού, διοργάνωσε εκδήλωση στον Χώρο Τεχνών το απόγευμα της Δευτέρας (20 Νοεμβρίου), όπου γιορτάστηκε και η συμπλήρωση των 120 χρόνων από την ίδρυσή της (19 Μαρτίου 1897).

Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Χώρου Τεχνών στη Βέροια παρουσία στρατιωτικών αρχών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Διοικητού Ι Μεραρχίας Πεζικού, Γεώργιου Βύνιου και συνέχισε με μήνυμα 21ης Νοεμβρίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων.

 

Για να δείτε φωτογραφίες πατήστε πάνω στην εικόνα:

Βέροια: Εορτασμός Ενόπλων Δυνάμεων - Ι Μεραρχία Πεζικού

 

Στη συνέχεια έγινε αναφορά στο πολύπλευρο κοινωνικό έργο που προσφέρει το Γενικό Επιτελείο Στρατού σε όλη την ελληνική επικράτεια, ενισχύοντας τους δεσμούς με την κοινωνία και αυξάνοντας το αίσθημα ασφάλειας και κοινωνικής συνοχής (Στρατός Ξηράς).

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από την χορωδία του Συλλόγου Βεργίνας “ΑΙΓΕΣ”, την Φιλαρμονική της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, τον Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας καθώς επίσης και την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας.

Ο εορτασμός περιλάμβανε επετειακές ομιλίες από τον Διεθνολόγο καθηγητή Πανεπιστημίιου Θεσσαλονίκης, Σαρηγιαννίδη Μίλτο και από τον Πρόεδρο του Συλλόγου “ΕΛΔΥΚ '74” Στάικο Αθανάσιο.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, έγινε απονομή αναμνηστικών από τον Διοικητή Ι Μεραρχίας Πεζικού κ. Γεώργιο Βύνιο και ακολούθησε ο Εθνικός Ύμνος.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ