Βέροια - Φώτης Καραβασίλης: “Τιμή μου αυτοί που συστρατεύονται μαζί μου” (φωτό και βίντεο)

 

Ο υποψήφιος Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας Φώτης Καραβασίλης και η ομάδα των συναδέλφων του έδωσαν συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Τρίτης (21 Νοεμβρίου), όπου έκθεσαν τις θέσεις τους για τις επικείμενες εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου που θα γίνουν την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017.

Σε μια εποχή όπου το λειτούργημα του Δικηγόρου δέχεται πολλαπλές επιθέσεις, οι “Μαχόμενοι Δικηγόροι” ενώνουν τις δυνάμεις τους, έτοιμοι να παλέψουν για μια καλύτερη Δικηγορία για όλους.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας παρουσίασε τους συναδέλφους του Συνδυασμού του “Μαχόμενοι Δικηγόροι”, εξήγησε για το τί ακριβώς μάχονται και μίλησε για τις στοχευμένες δράσεις που σχεδιάζουν.

Οι “Μαχόμενοι Δικηγόροι” μάχονται για τη διατήρηση των κεκτημένων δικαιωμάτων που έχουν πετύχει με αγώνες. Μάχονται την αποτροπή της “εξόδου” άλλων Συναδέλφων από το λειτούργημα του Δικηγόρου και για την κατάργηση του Φ.Π.Α. στις αμοιβές των Δικηγόρων.

Μάχονται για τον εξορθολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών των Δικηγόρων, την αποτροπή της περαιτέρω περικοπής του αντικειμένου των Δικηγόρων και τη σταδιακή αύξησή του. Μάχονται επίσης για τη διατήρηση της αυτοτέλειας των Ειρηνοδικείων Νάουσας και Αλεξάνδρειας καθώς επίσης και για την αξιοποίηση, ανάπλαση και εξωραϊσμό του αύλειου χώρου του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Βέροιας.

Όπως τόνισε ο κ. Φώτης Καραβασίλης, στόχος των “Μαχόμενων Δικηγόρων” είναι η επίλυση προβλημάτων όλων των συναδέλφων και η επανακαθιέρωση του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας ως του Πρώτου Επιστημονικού Συλλόγου της Ημαθίας.

“Δεν έχω σκοπό να διαχειριστώ την απόγνωση και την απελπισία των συναδέλφων μου. Αν εκλεγώ, έχω σκοπό να βοηθήσω με νύχια και με δόντια και με καθημερινό αγώνα στο να λυθούν όσο γίνεται περισσότερα προβλήματα. Είμαι δίπλα στους συναδέλφους μου”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραβασίλης.

 

21-11-2017 Δικηγορικός σύλλογος Βέροιας - εκλογές - Μαχόμενοι δικηγόροι - Καραβασίλης 

 

Ο Συνδυασμός “Μαχόμενοι Δικηγόροι”:

Φώτης Καραβασίλης (Υποψήφιος Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας)

 

Υποψήφιοι Σύμβουλοι στο ενιαίο ψηφοδέλτιο:

Παναγιώτης Δαβόρας

Σοφία Ζεϊμπέκη

Δημήτρης Λιάπης

Δημήτρης Μπατζιάκας

Θωμάς Παπαδόπουλος

Κώστας Τσιλιγκερίδης

Μιχάλης Χασιώτης

Γιώργος Χατζόγλου

 

Οι “Μαχόμενοι Δικηγόροι” σχεδιάζουν στοχευμένες δράσεις, όπως:

Επαναπροσδιορισμό της αξίας των παραβόλων.

Καθιέρωση Συμβούλου υπηρεσίας – ακρόασης των Συναδέλφων για την επίλυση όλων των θεμάτων και προβλημάτων που τους απασχολούν.

Σύγκληση Γενικών Συνελεύσεων ανά τρίμηνο για την έκθεση των θεμάτων και τη λήψη αποφάσεων μέσα από συζήτηση.

Καθιέρωση τακτικών συναντήσεων με την Ολομέλεια των Ειρηνοδικών, Πρωτοδικων και Εισαγγελέων Βεροίας, με στόχο τη διευθέτηση όλων των θεμάτων που μας αφορούν.

Δημιουργία ημερίδων για τους Συναδέλφους, με διάφορες νομικές θεματικές ενότητες και έμφαση στην πρακτική Δικηγορία.

Ασφαλιστική κάλυψη της αστικής ευθύνης των Συναδέλφων στην άσκηση της Δικηγορίας.

Δημιουργία ηλεκτρονικής τράπεζας πληροφοριών για φορολογικά θέματα Δικηγόρων και έκδοση εντύπου κωδικοποίησης της Νομοθεσίας για τη φορολοία των Δικηγόρων.

Συνέχιση και ενίσχυση του συνεκτικού δεσμού του Δικηγορικού Συλλόγου με την κοινωνία της Ημαθίας, με συνεχείς ενημερώσεις των πολιτών σε τρέχοντα κοινωνικά θέματα.

Συνεργασία με όλους τους επιστημονικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς για την προώθηση ευρύτερων κοινωνικών θεμάτων αφορούν όλους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ