Η δραματική στιγμή που Βορειοκορεάτης στρατιώτης προσπαθεί να αυτομολήσει και δέχεται πυρά

 

Η Βόρεια Κορέα παραβίασε τους όρους της συμφωνίας ανακωχής όταν ένας στρατιώτης της πέρασε τη Στρατιωτική Γραμμή Οροθεσίας, τα σύνορα με τη Νότια Κορέα, καταδιώκοντας έναν συστρατιώτη του που προσπαθούσε να αυτομολήσει τη 13η Νοεμβρίου, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματικός της Στρατιωτικής Διοίκησης του ΟΗΕ (UNC) στη Σεούλ.
 
Η UNC έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο το οποίο καταγράφει τη στιγμή που ένας βορειοκορεάτης στρατιώτης περνάει τα σύνορα για μερικά δευτερόλεπτα ενώ συνάδελφοί του πυροβολούν εναντίον του στρατιώτη που έτρεχε προς τη νοτιοκορεάτικη πλευρά των συνόρων στην προσπάθειά του να αυτομολήσει.
 
Το βίντεο ξεκινάει δείχνοντας ένα τζιπ που οδηγεί ο ο νεαρός στρατιώτης που θέλει να αυτομολήσει να κινείται προς τα σύνορα με τη Νότια Κορέα. Κάποια στιγμή όμως το όχημα κολλάει σε έναν λάκκο και ο στρατιώτης προσπαθεί να διαφύγει τρέχοντας. Ωστόσο, άλλοι Βορειοκορεάτες στρατιώτες που έχουν φτάσει στο σημείο, πλησιάζουν και αρχίζουν να πυροβολούν εναντίον του με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν. Ο στρατιώτης κάνει λίγα μέτρα ακόμα και στη συνέχεια πέφτει στο έδαφος τραυματισμένος.
 
 
 
Οι ΗΠΑ δίνοντας το βίντεο στη δημοσιότητα υποστηρίζουν ότι οι Βορειοκορεάτες στρατιώτες ενώ καταδίωκαν τον 20χρονο παραβίασαν τη συνθήκη που ισχύει από το 1953 μετά το τέλος του πολέμου και πέρασαν τη νοητή γραμμή των συνόρων με τη Νότια Κορέα.
 
Η UNC ενημέρωσε τη Βόρεια Κορέα για την παραβίαση αυτή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός σήμερα, ανέφερε ο αξιωματικός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Σεούλ.
 
Στο μεταξύ, το νοσοκομείο όπου έχει εισαχθεί ο στρατιώτης που αυτομόλησε—ο οποίος είχε τραυματιστεί από πολλές σφαίρες στην απόδρασή του—ανακοίνωσε πως ο άνδρας έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του και αναπνέει πλέον χωρίς μηχανική υποστήριξη, έπειτα από δύο επεμβάσεις για να αφαιρεθούν σφαίρες από το σώμα του.
 
Ο βορεικορεάτης στρατιώτης, που απαιτείται να παραμείνει στην εντατική, συνεργάζεται με τους θεράποντες ιατρούς αλλά διστάζει να μιλήσει και μοιάζει σαν να πάσχει από κατάθλιψη, σύμφωνα με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο όπου του προσφέρονται φροντίδες.
 
 
 
Πηγή:  iefimerida.gr 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ