Βέροια: Αναβλήθηκε η εκδίκαση της μήνυσης του διευθυντή της ΚΕΠΑ εναντίον μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου

 

Λόγω παρέλευσης του ωραρίου, αναβλήθηκε για τις 10 Μαΐου 2018 η εκδίκαση της μήνυσης που κατέθεσε ο διευθυντής της ΚΕΠΑ Βέροιας, Γιάννης Καμπούρης σε βάρος της δημοτικής συμβούλου, Σοφίας Ελευθεριάδου.

Η υπόθεση ήταν η τελευταία στο πινάκιο των προς εκδίκαση υποθέσεων και λόγω της παρέλευσης του ωραρίου δεν συζητήθηκε και αναβλήθηκε.

Η μήνυση αφορά τοποθέτηση της κ. Ελευθεριάδου, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη συζήτηση θέματος που αφορούσε τη διοργάνωση από πλευράς της ΚΕΠΑ, προβολών θερινού κινηματογράφου στο πάρκο Αγ. Αναργύρων.

Η διοργάνωση απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ υπήρξε και παρέμβαση της εκπροσώπου του μοναδικού κινηματογράφου της πόλης, η οποία εξέφρασε την αντίθεσή της, θεωρώντας ότι η διοργάνωση λειτουργεί ανταγωνιστικά και ότι ο Δήμος θα έπρεπε να φροντίζει να στηρίζει τους τοπικούς επαγγελματίες.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση της κ. Ελευθεριάδου η οποία, μεταξύ άλλων, άσκησε κριτική και στον διευθυντή της ΚΕΠΑ χρησιμοποιώντας έκφραση η οποία κρίθηκε ως συκοφαντική από τον ίδιο.

Από την πλευρά του μηνυτή, προτεινόμενοι μάρτυρες υπεράσπισης ήταν δύο. Ο μετακλητός, με απόφαση δημάρχου, αδρά αμειβόμενος Γ. Γραμματέας του Δήμου Βέροιας, ο οποίος είναι προτεινόμενος μάρτυρας κατηγορίας, αλλά και έναγων και σε άλλες δικαστικές υποθέσεις στις οποίες το περιβάλλον του Δήμου στρέφεται εναντίον δημοσιογράφων και ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου.

Σημειώνεται ότι ο κ. Χατζηαθανασίου ήταν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση που υπήρξε η επίμαχη τοποθέτηση. 

Τόσο από τα πρακτικά, όσο και από το οπτικοακουστικό υλικό, φαίνεται ότι κατά τη συνεδρίαση και στην τοποθέτηση της κ. Ελευθεριάδου, ο πρόεδρος του Σώματος κ. Χατζηαθανασίου δεν αντιλήφθηκε κάτι το μεμπτό, ούτε έχει καταγραφεί αντίδρασή του ώστε να ανακαλέσει τη δημοτική σύμβουλο στην τάξη. 

Δυο χρόνια αργότερα είναι προτεινόμενος μάρτυρας κατηγορίας για κάτι για το οποίο όταν συνέβη, μάλλον πέρασε σχεδόν απαρατήρητο και από τον ίδιο!!!


 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ