"Μη ρωτάς άλλο γοργόνα! Ζει!!!" - «Όταν η γοργόνα συνάντησε τον Αλέξανδρο» της Ελισάβετ Τάρη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας (βίντεο)

 

Το παιδικό - για μικρά και "μεγάλα" παιδιά - βιβλίο της Ελισάβετ Τάρη, παρουσιάστηκε στο μεσημέρι του Σαββάτου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας.

Στην κατάμεστη αίθουσα, για το βιβλίο μίλησε με το γνωστό προσωπικό του ύφος, ο δημοσιογράφος, λαογράφος και συγγραφέας, Γιώργος Μελίκης.

Συμμετείχε η χορωδία μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας με τη μουσικό τους Ειρήνη Κουρκούλη, ερμηνεύοντας με "αγγελικό" τρόπο, τραγούδια για γοργόνες και Μ. Αλέξανδρο.     

Το νέο βιβλίο της συγγραφέως-Σχολικής Συμβούλου Ελισάβετ Τάρη είναι μια παραμυθο-ιστορία βασισμένη στον γνωστό μύθο της αναζήτησης του Μεγάλου Αλεξάνδρου από την αδελφή του τη γοργόνα. Με τη διαφορά ότι στην ιστορία αυτή η γοργόνα,  αφού με έναν μαγικό τρόπο αποκτά πόδια, αναζητά τον ξακουστό αδελφό της όχι στη θάλασσα, αλλά στη στεριά. 

Είναι μια περιπλάνηση στην Αλεξάνδρεια, την πόλη που έχτισε και αγάπησε ο Μεγαλέξανδρος και ένα ταξίδι στην μακρινή όαση της Σίβας, με μια ευχάριστη έκπληξη στο τέλος.  

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Διάπλους», ενώ το κείμενο έχει «ντύσει» με τα πινέλα της η δασκάλα και γνωστή εικαστικός Δέσποινα Περηφανοπούλου. 

Παρουσιάσεις του βιβλίου θα γίνουν στη Βέροια, τη Νάουσα, τη Θεσσαλονίκη, την Έδεσσα και σε άλλες πόλεις. 

 

25-11-2017 Βέροια - Όταν η γοργόνα συνάντησε τον Αλέξανδρο - Παρουσίαση βιβλίου της Ελισάβετ Τάρη

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ