Ημαθία: “Η Μακεδονία των προσφύγων” - Θεατρικομουσικοχορευτική παράσταση από τον Σύλλογο Μικρασιατών (βίντεο)

 

Η θεατρικομουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο “Η Μακεδονία των προσφύγων” παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου (25/11) από τον Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας στον Χώρο Τεχνών του Δήμου Βέροιας.

Η παράσταση παρουσίασε την Μακεδονία που γνώρισαν οι πρόσφυγες και τη Μακεδονία που ζουν σήμερα, μέσα από θεατρικά δρώμενα, παραδοσιακές μουσικές, έθιμα, χορούς και τραγούδια καθώς και προβολή εικόνων. Το ταξίδι των 100 χρόνων στη φιλόξενη γη της Μακεδονίας μέσα από τα μάτια του συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας, παρουσιάστηκε από τα χορευτικά τμήματα και τη χορωδία του συλλόγου.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας, Αναστασία Παυλίδου, η οποία έκανε μια σύντομη εισαγωγή για την “Μακεδονία των προσφύγων”. Στη συνέχεια ακολούθησε χαιρετισμός από τον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων.

Να σημειώσουμε πως στο φουαγιέ του Χώρου Τεχνών, στήθηκε ένα παζάρι με διάφορα γλυκά, τα οποία επιμελήθηκαν με πολύ μεράκι μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας.

Γλυκά και μαρμελάδες, παραδοσιακά  εδέσματα, με άρωμα Ανατολής, ταξίδεψαν το κοινό στις γεύσεις της Μικράς Ασίας..

 

Μουσικοί: Τρ. Ασαρτζής (κλαρίνο), Αντ. Καλατής (βιολί),Παρ. Βλαχοδήμος (Ακκορντεόν), Νικ. Αλαιτσης (Κρουστά), Τσαγκαλίδης Ν. (τραγούδι), Λαγιώνη Κατερίνα (τραγούδι)

Θεατρικά δρώμενα: Τελλίδης Δ., Στόκα Μ.
Διδασκαλία χορών: Πανανοπούλου Τάνια, Πανανόπουλος Φώτης
Διδασκαλία τραγουδιών: Λαγιώνη Κατερίνα, Πανανόπουλος Φώτης
Powerpoint: Τούσικος Αντώνης
Επιμέλεια παράστασης: Πανανόπουλος Φώτης

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ