Βέροια: Οργανωμένοι και σε ετοιμότητα εν όψει του χειμώνα - Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Ημαθίας (βίντεο)

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης η, εν όψει του χειμώνα, τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ημαθίας.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία του εκπροσώπου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Μιχάλη Καρακώτσογλου και ξεκίνησε με χαιρετισμό και τοποθέτηση του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Κώστα Καλαϊτζίδη.

Όπως τόνισε,  έγιναν άμεσα όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να κηρυχθεί ο νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων.

Αναφέρθηκε σε μία σειρά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή  που ξεκινάνε άμεσα, και αυτά αφορούν παρεμβάσεις στον Αλιάκμονα, στον Λουδία, στις τάφρους Αγκαθιάς και Αγ. Τριάδας, καθαρισμό στις κοίτες του Μεγα Ρέματος, της Αράπιτσας και της Κιουτίχας και καθαρισμό και ενίσχυση των αναχωμάτων στα ρέματα Αγκαθιάς, Κυψέλης, Τριλοφιάς, Προδρόμου, Παλατιτσίων, Βεργίνας.

Ο υπεύθυνος Πολιτισκής Προστασίας της αντιπεριφέρειας Ημαθίας, Γιώργος Μπαμπαρούσης έκανε εκτενή αναφορά στα τελευταία έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νομό κατά τα οποία καταγράφηκε η μεγαλύτερη στα χρονικά ένταση βροχής.

Ο κ. Μπαρμπαρούσης παρουσίασε μια σειρά φωτογραφίες από διάφορα σημεία του νομού. Όπως είπε, δεν υπήρξαν οι εικόνες καταστροφής που συνέβησαν σε άλλες περιοχές της χώρας και αυτό οφείλεται στα δάση και στο ότι έχουν γίνει αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Καλαϊτζίδη, στην οποία αναφέρθηκε και ο κ. Μπαρμπαρούσης σχετικά με την προετοιμασία εν όψει του χειμώνα. Στο αίτημα για την πρόσληψη τεσσάρων χειριστών αποχιονιστικών μηνανημάτων με δίμηνη σύμβαση, η απάντηση που δόθηκε "αρμοδίως" είναι ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υποβληθεί σχετικό αίτημα "όταν χιονίσει"!!!!

Ο κ. Καρακώστογλου αππό την πλευρά του επισήμανε ότι  εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας ο οποίος ο Νομός Ημαθίας είναι από τους πιο οργανωμένους της χώρας.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν και έκαναν σημαντικές τοποθετήσεις, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Βέροιας, Βασίλης Παπαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος Νάουσας, Στάθης Λογδανίδης, οι διοικητές της πυροσβεστικής υπηρεσίας Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας κ.κ. Κουβακάς, Μπαλαμούτης και Γερόπουλος, εκ μέρους της ΑΔ Ημαθίας ο κ. Γούναρης και ο κ. Καλογερόπουλος, εκ μέρους του στρατού ο αντ/ρχης κ. Χριστοδούλου, εκπρόσωποι φορέων και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Όλη η συνεδρίαση στο βίντεο:

Βέροια - Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Ημαθίας 28/11/2017

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ