Βέροια: Δημοτικό Συμβούλιο - Όλα καλά με την Κούσιου (!!!) ούτε "κιχ" για Βαρώτσου, θέμα για Σουμελά και "κόψε τις μαλ...ες" (βίντεο)

Με 28 θέματα στην ημερήσια διάταξη και 6 έκτακτα, συνεδρίασε την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας.

Αυτή τη φορά το ενδιαφέρον δεν επικεντρώθηκε μόνο στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα, αλλά και στα τακτικά, όπου καταγράφηκε "έκρηξη" με την έκφραση "κόψε τις μαλ@@@ες"!!!!

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ενημέρωση από πλευράς δημάρχου ο οποίος αναφέρθηκε στα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα και μεταξύ άλλων και στην ...κλιματική αλλαγή..

Ακολούθησε ο πρώτος διαξιφισμός καθώς "επέπληξε" τον δημοτικό σύμβουλο, Γιώργο Γουλτίδη για τα όσα δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb σχετικά με τις πλημμύρες και τις ευθύνες.

Ο κ. Γουλτίδης απάντησε, επανήλθε ο δήμαρχος, απάντησε και πάλι ο κ. Γουλτίδης και το "γαϊτανάκι" τέλειωσε κάπου εκεί...

Στην ερώτηση τόσο του Νίκου Μπέκη, όσο και του Γιώργου Μελιόπουλου για τη γέφυρα Κούσιου και την αποζημίωση του ζητάει ο εργολάβος, η απάντηση που δόθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ήταν ....σαν να μην συμβαίνει τίποτα...

Όσο για τον Αντώνη Μαρκούλη, ακόμη περιμένει απάντηση για την υπόθεση του περίφημου μνημείου Βαρώτσου...

Το θέμα που μάλλον θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες, ειδικά στην περίπτωση που θα υπάρξει κλιμάκωση αντιδράσεων, είναι αυτό που έθεσε ο Αντώνης Καγκελίδης σχετικά με το ιδιοκτησιακό της Παναγίας Σουμελά.

Αρχικά έθεσε θέμα και άσκησε κριτική για την περιφορά της ιερής εικόνας σε διάφορα σημεία της χώρας, λέγοντας ότι αντί να πηγαίνει σε διάφορα σημεία, να έρχεται ο κόσμος εδώ να την προσκυνήσει.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα 500  στρέμματα που παραχωρήθηκαν και ποτέ δεν αξιοποιήθηκαν για τους λόγους που δόθηκαν και γι' αυτό τίθεται θέμα να τα πάρει πίσω ο Δήμος σαν συνέχεια της πρώην Κοινότητας Καστανιάς.

Για το θέμα απάντησε ο πρόεδρος του Σώματος, Πέτρος Τσαπαρόπουλος ο οποίος είπε ότι ο Δήμος έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει και ότι για όλα αυτά δεν όρισε εκπρόσωπό του στο ΔΣ του προσκυνήματος της Παναγίας Σουμελά.

Ένα σοβαρό θέμα που αφορά την εσωτερική λειτουργία του Δήμου έθεσε ο Θανάσης Αποστολόπουλος, σχετικά με την αγορά τάφου και ένα αλαλούμ εγγράφων στη συνέχεια όπου ενώ αγοράστηκε ο τάφος, ο Δήμος ενημέρωσε τη χήρα του θανόντος ότι προτίθεται να κάνει εκταφή.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, δόθηκε μια μικρή παράσταση "δημοκρατικότητας" που προκάλεσε δικαιολογημένη θυμηδία και λίγο αργότερα, κατά τη συζήτηση του θέματος του Ετήσιου προγράμματος τουριστικής προβολής του Δήμου, στην επιμονή του κ. Μελιόπουλου να διατυπώνει τις γνωστές του θέσεις, αλλά κυρίως στην αναφορά του ότι ένας ενδεχομένως ευνοημένος θα είναι και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, καταγράφηκε η "μεγαλοπρεπής" παρέμβαση "κόψε τις μαλ@@@ες"

Βέροια - Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου - προ ημερήσιας διάταξης 29-11-2017

Βέροια - Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου - έκτακτα και τακτικά θέματα 29/11/2017

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ