Βέροια: Ακόμη περιμένει (και περιμένουμε) απάντηση για το μνημείο Βαρώτσου

Ακόμη περιμένει ο Αντώνης Μαρκούλης και μαζί μ' αυτόν και οι πολίτες της Βέροιας, για να μάθουμε επιτέλους τι έγινε με το περίφημο μνημείο Βαρώτσου.

Την συγκεκριμένη γυάλινη κατασκευή που είναι τοποθετημένη στην πλατεία Ωρολογίου ως "μνημείο πεσόντων"...

Για πολλοστή φορά υπογραμμίζεται ότι επίσημα ο Δήμος Βέροιας ουδέποτε ανέθεσε στον κ. Βαρώτσο την κατασκευή μνημείου.

Την ανάθεση έκανε από μόνη της και χωρίς καμιά απόφαση, η τέως δήμαρχος Βέροιας.

Είχε παρθεί μια απόφαση της τότε "δημαρχιακής επιτροπής" η οποία όμως κρίθηκε άκυρη από την υπηρεσία ελέγχου νομιμότητας αποφάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το μισό ποσό από τις 65.000 ευρώ, πληρώθηκε με εξολογιστικό δανεισμό από ιδιώτη εργολάβο, που για να πάρει τα λεφτά του πίσω, αναγκάστηκε να πάει στα δικαστήρια, γιατί μετά που έδωσε τα λεφτά, αυτοί που τον πείσανε να τα δώσει, "κάνανε τον κινέζο"!!!

Ο εργολάβος κέρδισε φυσικά το δικαστήριο, αφού ο Δήμος, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχτηκε την οφειλή!!! Για ένα δάνειο που ουδέποτε σύναψε!!!

 Προσφάτως στην οικονομική επιτροπή αποφάσισε να μην συνεχίσει τα ένδικα μέσα, αποδεχόμενη την οφειλή των 30.000 ευρώ. Όμως ο Δήμος ουδέποτε δανείστηκε και μάλιστα εξολογιστικά!!!

Πως αναγνωρίζει ο Δήμος μια οφειλή από δάνειο που ουδέποτε έχει πάρει;

Το υπόλοιπο ποσό των 30.000 ευρώ πληρώθηκε; Αν ναι, πώς πληρώθηκε; Με ποια παραστατικά και με ποια απόφαση του Δήμου;
Υπάρχει πουθενά απόφαση του Δήμου που να παραγγέλνει το συγκεκριμένο μνημείο;

Μάλιστα φέρεται ότι υπήρξε και μια επιπλέον δαπάνη της τάξης των 5.000 ευρώ για τη βάση όπου τοποθετήθηκε η κατασκευή και ότι αυτό το έκανε εργολάβος - γνωστός και μη εξαιρετέος - ο οποίος και πληρώθηκε τότε...

Με ποια παραστατικά και με ποια απόφαση;

Βέβαια σε όλα αυτά η μέχρι τώρα απάντηση που δόθηκε είναι μια σειρά δικαστικές διώξεις σκοπιμότητας σε βάρος όποιου τόλμησε να μιλήσει για αυτά που απαγόρευε το "Δημοτικό Σουλτανάτο". Οι οποίες συνεχίζονται από τους διαδόχους...

Έτσι νομίζουν ότι θα φιμώσουν όσους δεν φιμώσανε με "άλλους" τρόπους..

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ