Ειδικό Νηπιαγωγείο - Ειδικό Δημοτικό Σχολείο-Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάουσας: Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αναπηρία

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που έχει οριστεί η 3η Δεκέμβρη, το Ειδικό Νηπιαγωγεiο, το Ειδικό Δημοτικό Σχολεiο Νάουσαςκαι το ΕΕΕΕΚ ανοίξανε την πόρτα τους στα όμορα σχολεία σε μία προσπάθεια συμπερίληψης της γενικής με την ειδική αγωγή. Πραγματοποιήθηκαν  δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, βιωματκές παρεμβάσεις  μαθητών και μαθητριών από το 5ο και 8ο Δημοτικό Σχολεiο, 8ο Νηπιαγωγεiο και το 3ο Γυμνάσιο της πόλης μας.

Οι δράσεις περιλάμβαναν ξενάγηση στους χώρους του σχολεiου, συζήτηση με τα παιδιά, μικρή αναφορά στην ιστορiα και τους στόχους του Ειδικού Σχολείου, παρακολούθηση ολιγόλεπτου βίντεο, ανάγνωση παραμυθιών  για να κατανοηθεί πλήρως η έννοια της αναπηρίας, της διαφορετικότητας και των ίσων δικαιωμάτων και παρασκευή χριστουγεννιάτικων γλυκών. 

Στο τέλος όλοι οι μαθητές ζωγράφισαν και έγραψαν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ - ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ

Ευχαριστούμε πολύ την Προϊσταμένη του 8ου Νηπιαγωγείου Νάουσας κ. Βαλσαμίδου Πασχαλίνα και την σχολική νοσηλεύτρια κ. Έλενα Ηλιάδου

Τον διευθυντή του 8ου  Δημοτικού Σχολείου κ. Σωτήρη Σταμάτη και τους εκπαιδευτικούς κ. Μαρία Ζιακάκη,  τον  κ. Γιάννη Σουδία και τη σχολική νοσηλεύτρια κ. Τασούλα Τσιντόγλου.

Την διευθύντρια του 5ου Δημοτικού Σχολείου κ.Βαρβάρα Αβραμίδου και τον  εκπαιδευτικό κ. Γιώργο Ζώγιο.

Τον διευθυντή του 3ου Γυμνασίου κ. Νικόλαο Κύρου και την υποδιευθύντρια κ. Σαλώμη Μπουνόβα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ