Όταν η δεοντολογία είναι άγνωστη στην κρατική ΕΡΤ...

Μπορεί η δημόσια ή κρατική ή (κατά πολλούς) κρατικοδίαιτη ΕΡΤ να κόπτεται για τη δεοντολογία και να φτάνει μέχρι να σέρνει στα δικαστήρια, τηλεοπτικούς σταθμούς επειδή της "έκλεψαν" εικόνα, όμως για την ίδια την τηλεοπτική "πριγκίπισσα" φαίνεται ότι οι κανόνες της δεοντολογίας δεν ισχύουν...

Η ίδια μπορεί να απαιτεί την εφαρμογή των κανόνων δεοντολογίας από τους άλλους, αλλά αυτά που απαιτεί από τους άλλους, αυτή η ίδια τα γράφει στα παλιά της τα παπούτσια.

Και μαζί με τους κανόνες, γράφει στα παλιά της τα παπούτσια και τους "μικρούς και ταπεινούς" δημοσιογράφους της "επαρχίας" που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης κα οι οποίοι φυσικά δεν βγάζουν ούτε τα ψίχουλα, σε σχέση με τους "πριγκηπικούς" μισθούς των κρατικά αμειβομένων πρωτοκλασάτων της "δημόσιας" τηλεόρασης, τους αμειβόμενους από εμάς δηλαδή..

Μάλιστα εσχάτως η κρατική (και κρατικοδίαιτη) ΕΡΤ, ανακάλυψε ότι υπάρχει "επαρχία", ότι υπάρχει Ελλάδα και πέρα από τα διόδια Σχηματαρίου και εμφανίζει ειδήσεις από την Ελληνική περιφέρεια. Ειδήσεις - αντιγραφή από διάφορα site και ιστοσελίδες, χωρίς φυσικά να γίνεται καμιά αναφορά στην πηγή.
 
Δείτε ένα χαρακτηριστικό δείγμα

Αυτό ειναι το ρεπορτάζ του Verianet.gr για το ατύχημα στην Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της αγωνιώδους επιχείρησης για την διάσωση του ιερομόναχου.

Απίστευτο συμβάν με παρ' ολίγον τραγικές συνέπειες σημειώθηκε στις 2 τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, στην ιστορική Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου, στις όχθες του Αλιάκμονα.

Τεράστιος βράχος που αποκολλήθηκε από την ορεινή πλαγιά που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του μοναστηριού, αποκολλήθηκε και κατέπεσε σε ένα από τα κτίσματα που χρησιμοποιούνται σαν καλιά μοναχών.

Ο τεράστιος βράχος με την απίστευτη δύναμη και το βάρος που κατέπεσε, διέλυσε κυριολεκτικά το σημείο και καταπλάκωσε μοναχό που βρισκόταν εκείνη του ώρα στο κελί του!!!

Ακολούθησαν στιγμές τεράστιας αγωνίας και προσπαθειών για να επιτευχθεί ο απεγκλωβισμός του άτυχου μοναχού ο οποίος καλούσε εναγωνίως σε βοήθεια.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής που κατέφθασαν στην Ι.Μονή κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βγάλουν σε πέρας ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο, καθώς, πέρα από τον τεράστιο βράχο και τα χώματα που συμπαρασύρθηκαν, καταστράφηκε και ο αγωγός ύδρευσης, με συνέπεια ο χώρος να γεμίσει με μεγάλες ποσότητες νερού.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κατόρθωσαν να αλλάξουν την παροχέτευση του νερού και στη συνέχεια να δημιουργήσουν δίοδο και να ανασύρουν σώο τον άτυχο μοναχό, κάτω από το βράχο, ανάμεσα από χώματα και καταστραμμένα υλικά.

Ασθενοφό του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον διασωθέντα εκ θαύματος μοναχό και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Βέροιας.

Τις προσπάθειες συντόνιζε από την πρώτη στιγμή ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Βέροιας, Αλέξανδρος Κουβακάς.

Επικουρικά στο σημείο βρίσκονταν και αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία του αστυνομικού διευθυντή Ημαθίας, Χρήστου Σιμούλη.

Μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός κατέφθασε στην Ι.Μ ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας και Ναούσης, κ.κ. Παντελεήμων, ενώ συγκινητική ήταν η αγνιώδης προσπάθεια του ηγούμενου και των μοναχών της Ι.Μονής οι οποίοι, μούσκεμα μέχρι το κόκαλο, έκανα τα αδύνατα-δυνατά για να συμβάλουν στην ευτυχή έκβαση της αγωνιώδους επιχείρησης που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5 τα χαράματα.


Και αυτό είναι το...ρεπορτάζ της δημόσιας,  κρατικής, κρατικοδίαιτης και "πριγκιπικής" ΕΡΤ....

Σώος ανασύρθηκε κάτω από βράχο μοναχός στη Βέροια

Ο τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε από την πλαγιά και κατέληξε στο κελί του μοναχού
19 Νοέ 2017

Ακούστε το κείμενο της είδησης
 
Άγιο φαίνεται πως είχε ένας μοναχός στο μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου, στην επαρχιακή οδό Βέροιας – Ριζωμάτων, στις όχθες του Αλιάκμονα, αφού κατάφερε να βγει σώος, μετά τον εγκλωβισμό στο κελί του από έναν τεράστιο βράχο που αποκολλήθηκε από την ορεινή πλαγιά που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του μοναστηριού και κατέπεσε σε ένα από τα κτίσματα που χρησιμοποιούνται ως κελιά. Ο βράχος διέλυσε κυριολεκτικά το σημείο και καταπλάκωσε το σημείο όπου ο μοναχός βρισκόταν εκείνη την ώρα, μέσα στο κελί του.

Ακολούθησαν στιγμές τεράστιας αγωνίας και προσπαθειών για να επιτευχθεί ο απεγκλωβισμός του μοναχού, ο οποίος καλούσε σε βοήθεια. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής που κατέφθασαν στην Ιερά Μονή κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να φέρουν σε πέρας το εξαιρετικά δύσκολο έργο, καθώς, πέρα από τον τεράστιο βράχο και τα χώματα που συμπαρασύρθηκαν, καταστράφηκε και ο αγωγός της ύδρευσης, με αποτέλεσμα ο χώρος να γεμίσει επιπλέον και με μεγάλες ποσότητες νερού.

Οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να αλλάξουν την παροχέτευση του νερού και στη συνέχεια να δημιουργήσουν δίοδο και να ανασύρουν σώο τον μοναχό, κάτω από το βράχο. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε το διασωθέντα και τον μετέφερε στο νοσοκομείο της Βέροιας.

Τις προσπάθειες συντόνισε αο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας Αλέξανδρος Κουβακάς. Επικουρικά στο σημείο βρίσκονταν και αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία του αστυνομικού διευθυντή Ημαθίας Χρήστου Σιμούλη, ενώ, μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός, κατέφθασε στη Μονή και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας και Ναούσης, κ. Παντελεήμων.

Όσοι παρακολούθησαν την επιχείρηση διάσωσης μιλούν για μεγάλο θαύμα, αφού ο ιερομόναχος βγήκε σώος και με ελάχιστα τραύματα κάτω από έναν τόσο μεγάλο βράχο αλλά και χαλάσματα του κτηρίου που υπέστη πολύ μεγάλη ζημία.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα από τα πιο ιστορικά μοναστήρια της Μακεδονίας, που αντιμετωπίζει μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, οι οποίες, μετά την καταστροφική κατολίσθηση, θα ενταθούν ακόμη περισσότερο. Για όσους επιθυμούν να συνδράμουν οικονομικά στις προσπάθειες για την επισκευή, ο λογαριασμός της Μονής είναι στην Τράπεζα Πειραιώς: 5243-032542-296 EUR.
 
Γκέλη Παπαθανασίου


Όπως φαίνεται, η εξαίρετη δημοσιογράφος "μπούκαρε" στον ιστότοπο, έκανε αντιγραφή ολόκληρων κομματιών - έτοιμη δουλειά για την οποία άλλος ξενύχτησε, κουράστηκε...αδιάφορο - χωρίς να κάνει την παραμικρή αναφορά σε πηγή.

Για την κρατική ΕΡΤ οι κανόνες δεοντολογίας ισχύουν μόνο για τους άλλους... Η ίδια κάνει ό,τι γουστάρει... Να την χαιρόμαστε... Και αυτήν και τον μη σεβασμό που επιδεικνύει στον κόπο όλων αυτών των "μικρών και ταπεινών" δημοσιογράφων της επαρχίας... Των οποίων οι αμοιβές είναι ψίχουλα μπροστά σ' αυτά που παίρνουν οι κρατικοδίαιτοι της κρατικής τηλεόρασης...

Αλλά είπαμε... Η ΕΡΤ είναι ή μάλλον θέλει να είναι "κράτος εν κράτει"....

Να σας χαιρόμαστε!!!

Σε αντίθεση με τα "κακά" ιδιωτικά καναλια και ιστοσελίδες τα οποία στην πλειοψηφία τους σέβονται και αναφέρουν την πηγή και ενίοτε λενε και καμιά καλή κουβέντα...

Για να λέμε τα πράγματα όπως έχουν...

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ