Βέροια: Με 20 υπέρ, 4 κατά, 5 λευκά και μία "γκρίζα", ψηφίστηκαν προϋπολογισμός και τεχνικό πρόγραμμα (βίντεο)

Είκοσι χέρια σηκώθηκαν "υπέρ", 21 ψήφοι μετρήθηκαν και αισίως ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Βέροιας, ψηφίστηκαν.

Ήταν μια συνεδρίαση από αυτές που κανονικά δεν έχει νόημα να γίνονται, αφού αποδεικνύονται σχεδόν προσχηματικές..

Η αντιπολίτευση έκανε επισημάνσεις, άσκησε κριτική.... Κοινώς, έκανε το "καθήκον" της και η συμπολίτευση έκανε επίσης το "καθήκον" της και ψήφισε την εισήγηση επί του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος.

Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος μετά από μιάμιση ώρα ουσιαστικά παράλληλων μονολόγων.

Παρά τα όσα ειπώθηκαν κατά τις τοποθετήσεις, ο δήμαρχος επέμεινε για την ορθότητα του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος, με τη συμπλήρωση κάποιων διευκρινίσεων, έτσι ώστε να μην χαλάσει το πρόγραμμα της συνέχειας με το άναμμα του δέντρου στο ταλαίπωρο πάρκο Εληάς.

Από πλευράς υπηρεσίας τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα παρουσίασαν οι κυρίες Αλεξάνδρα Δόγαλη και Μαρούλα Γεωργιάδου.

Ως ειδικοί αγορητές, όπως προβλέπεται από την διαδικασία, μίλησαν οι κ.κ. Καγελίδης, Μαρκούλης και Μελιόπουλος, ενώ ο κ. Μπέκης δεν έκανε χρήση αυτού του δικαιώματος και μίλησε στα πλαίσια απλής τοποθέτησης.

Κατά την ψηφοφορία, στο "υπέρ" σήκωσαν το χέρι 20 μέλη του Σώματος, αλλά προσμετρήθηκε στα "υπέρ" και ο κ. Καγκελίδης, ο οποίος στην τοποθέτησή του δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό, εκτός από κάποια συγκεκριμένα σημεία.

Καταμετρήθηκαν ακόμη 4 κατά και 5 λευκά, μεταξύ των οποίων προφανώς δεν καταμετρήθηκε το "λευκό" του κ. Πατσίκα,  οποίος στην τοποθέτησή του δήλωσε ότι θα ψηφίσει "λευκό", αλλά όταν άρχισε η ψηφοφορία, αυτός αποχωρούσε από την αίθουσα.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ανακοινώθηκε από το προεδρείο μετά από αίτημα δημοτικών συμβούλων, καθώς και σ' αυτή, όπως και στις περισσότερες ψηφοφορίες, το αποτέλεσμά τους  συνήθως αποτελεί ....γρίφο...

Τα προβλήματα ακουστικής παραμένουν έντονα και είναι γνωστό ότι στα "ορεινά" των εδράνων η αντίληψη των όσων λέγονται κατά τη συνεδρίαση, επαφίεται σε ικανότητες "ανάγνωσης στη νοηματική"...

Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και καιρό, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα για τη βελτίωση της κατάστασης....

Στο τέλος της συνεδρίασης ο δήμαρχος ενημέρωσε για την επικείμενη ειδική συνεδρίαση για τις...ανεμογεννήτριες  στο Βέρμιο. Ένα έργο που ουσιαστικά ολοκληρώθηκε από την επενδύτρια εταιρία.

Κι ενώ οι ανεμογεννήτριες είναι στο τελευταίο στάδιο πριν τη λειτουργία τους, ο δήμαρχος θα συγκαλέσει ειδική συνεδρίαση για το θέμα αυτό...

Μετά από αυτά, το ρεπορτάζ θα μπορούσε να τελειώσει και με τον επίλογο "εδώ γελάνε"!!!!

Δ. Καρ.

Βέροια Δημοτικό συμβούλιο προυπολογισμός - τεχνικό πρόγραμμα 11/12/2017
 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ