Ανατροπή-σοκ στην υπόθεση Μαρινάκη και άλλων 27

 

Αναίρεση άσκησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, κατά του πρόσφατου παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για τους «στημένους» αγώνες στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Με το συγκεκριμένο βούλευμα παραπέμπονται συνολικά 28 ακόμη άτομα παράγοντες του ποδοσφαίρου σε δίκη, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, για την κατηγορία της «αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος» (που είναι κακούργημα) καθώς και για «σύσταση και συμμορία», που είναι πλημμέλημα.

Η αρχική κατηγορία αφορούσε στο κακούργημα της «εγκληματικής οργάνωσης» αλλά μετατράπηκε από το Συμβούλιο Εφετών σε πλημμέλημα. Με το ίδιο βούλευμα ο Βαγγέλης Μαρινάκης απαλλάσσεται ακόμη από τις κατηγορίες που του είχαν αρχικά αποδοθεί για απάτη, εκβίαση (τετελεσμένη και σε απόπειρα) καθώς και για ηθική αυτουργία σε έκρηξη, σχετικά με την υπόθεση της έκρηξης σε φούρνο διαιτητή στην Καλαμάτα.

Εκτός από τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην ίδια υπόθεση παραπέμπονται ακόμη 27 άτομα για διάφορα αδικήματα, που σχετίζονται με τα παράνομα στοιχήματα και τους «στημένους» αγώνες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών σε ό,τι αφορά την ποινική μεταχείριση του πρώην προέδρου του Ολυμπιακού ελήφθη κατά πλειοψηφία, με ένα μέλος της συνθέσεως, και συγκεκριμένα τον πρόεδρο του Συμβουλίου, Κώστα Σταμαδιάνο, να έχει μειοψηφήσει υπέρ της πλήρους απαλλαγής του από το σύνολο των αξιοποίνων πράξεων. Επίσης, με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών απαλλάσσονται πλήρως άλλα επτά άτομα από τους αρχικά παραπεμφθέντες.

Πλέον τον τελικό λόγο, εάν δηλαδή θα αναβιώσουν οι βαριές κατηγορίες, θα έχει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

 
 
www.sofokleousin.gr
 
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ