“Ελάτε ν' ανταμώσουμε” - Εορταστικό γλέντι με ποντιακή μουσική από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοπανού “Η ΜΙΕΖΑ” (φωτό και βίντεο)

 

Ο Μ.Ε.Γ.Σ.Ν. Κοπανού “Η Μίεζα”, το βράδυ του Σαββάτου 16 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποίησε εορταστικό γλέντι με ποντιακή μουσική στο κτήμα Γκαντίδη.

“Ελάτε ν' ανταμώσουμε” ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης, ένα γλέντι που πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν την αλλαγή του νέου χρόνου, ένα γλέντι που τα είχε όλα.. άφθονο φαγητό, ποτό, χορό και τραγούδι.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς που απηύθυναν η Πρόεδρος του Μ.Ε.Γ.Σ.Ν. Κοπανού “Η Μίεζα” Παναγιώτα Στάρχου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεόφιλος Τεληγιαννίδης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σ.Πο.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας – Θεσσαλίας της ΠΟΕ Αντώνης Καγκελίδης.

Το θερμό χειροκρότημα του κόσμου κέρδισαν τόσο τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου, παιδικό – ενηλίκων με δάσκαλο τον Βασίλη Ασβεστά, όσο κι ένα εθιμικό δρώμενο του Πόντου.

Το γλέντι περιλάμβανε ποντιακή μουσική με τον Αλέξη Παρχαρίδη στο τραγούδι, τον Ματθαίο Τσαχουρίδη στη λύρα, τον Γιώργο Βέργο στο τουλούμ αλλά και μακεδονικό γλέντι με τον Χρηστάκη.

Παρόντες στην εκδήλωση μεταξύ άλλων, ήταν η Δημοτική Σύμβουλος Νάουσας Δώρα Μπαλτατζίδου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας Δήμου Βέροιας Γιώργος Σοφιανίδης, ο Πρόεδρος Τ.Σ. Χαρίεσσας Σταύρος Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας Παύλος Σαρρημιχαηλίδης.

 

Χορός Πολιτιστικού συλλόγου Κοπανού Η Μίεζα 17/12/2017

 

Φωτογραφίες θα βρείτε στο slider ακριβώς κάτω από τον τίτλο.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ