Βέροια - Παναγιώτης Λαφαζάνης: "Η χώρα είναι υπό Κατοχή - Απαραίτητο ένα κοινό μέτωπο"!!!! (βίντεο)

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ έδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρόεδρος της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ημαθία.

Ο κ. Λαφαζάνης στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου, λίγο πριν το ξεκίνημά της, είχε συνομιλία με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, Φώτη Καραβασίλη και τον πρόεδρο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ημαθίας, Αναστάσιο Συμεωνίδη.

οι κ.κ. Κραβασίλης και Συμεωνίδης έθεσαν υπόψη του κ. Λαφαζάνη καίρια ζητήματα που απασχολούν τον δικηγορικό κόσμο, αλλά και τις συγκοινωνίες της περιοχής.

Στη συνέντευξη τύπου, στην αρχική του τοποθέτηση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε εκτενή αναφορά σχετικά με την επίσκεψή του στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης όπου συναντήθηκε με τη διεύθυνση, το προσωπικό και το σύλλογο εργαζομένων.

Όπως είπε, η ΕΒΖ αποτελεί παραγωγικό παράγοντα εθνικής σημασίας. Κύριο ζήτημα αυτή την εποχή είναι να πληρωθούν οι τευτλοπαραγωγοί ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν στην επόμενη καλλιεργητική περίοδο.

Αναφέρθηκε ειδικά στην σχέση της βιομηχανίας με την Τράπεζα Πειραιώς, τονίζοντας ότι δεν χρωστάει η ΕΒΖ στην Τράπεζα, αλλά η Τράπεζα Πειραιώς χρωστάει στην ΕΒΖ.

Μάλιστα χρησιμοποίησε την λέξη "νταβατζής", υπογραμμίζοντας ότι με την Τράπεζα Πειραιώς να συμπεριφέρεται έτσι, η ΕΒΖ δεν μπορεί να σηκωθεί.

Τόνισε ακόμη ότι υπάρχει ενδεχόμενο να πουληθούν τα δύο εργοστάσια ζάχαρης στη Σερβία, τα οποία αποτελούν φιλέτο, ώστε η κυβέρνηση να βάλει ρευστό στα ταμεία της.

Η ΕΒΖ πρέπει να αναπτύξει στρατηγικές συνεργασίες, κυρίως με Βραζιλιάνικες εταιρίες και με κατεύθυνση τη Ρώσσικη αγορά, υπογράμμισε.

ο κ. Λαφαζάνης άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι κοροϊδεύει το λαό, λέει ψέματα, εξαπατά τους πολίτες και λέει τη μισή αλήθεια όταν μιλάει για έξοδο από το μνημόνιο, καθώς η Ελλάδα έχει βαρύτατες δεσμεύσεις για έναν αιώνα.

Το 2019 θα ξεκινήσει μια μεγάλη περικοπή σε μισθούς, συντάξεις και μείωση στο μισό του αφορολόγητου, στα πλαίσια της εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής.

Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε στο Κίνημα που αντιστέκεται στους πλειστηριασμούς, όπου η ΛΑΕ πρωτοστατεί, όπως είπε, και μέσα από αυτό το κίνημα μπορούν να προκύψουν ανατρεπτικές εξελίξεις.

Τόνισε ότι εκείνο που είναι αναγκαίο είναι ένα μεγάλο, αντιμνημονιακό μέτωπο στο οποίο δεν περισσεύει κανένας.

"Δεν κάνουμε προτάσεις ενότητας λόγω αδυναμίας, αλλά επειδή αυτό είναι το σωστό", επισήμανε ο κ. Λαφαζάνης.

Όλη η συνέντευξη στο βίντεο:

Βέροια συνέντευξη τύπου Παναγιώτης Λαφαζάνης - ΛΑΕ 18/12/2017

Βέροια - Ομιλία Παναγιώτη Λαφαζάνη - Εληά 18/12/2017

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ