Ημαθία: Πρώτη η ΔΑΚΕ στους καθηγητές - Υποχώρησε η ΣΥΝΕΚ - Πήρε έδρα το ΠΑΜΕ

 

Η προσκείμενη στη Ν. Δημοκρατία, παράταξη της ΔΑΚΕ αναδείχθηκε πρώτη στις εκλογές της ΕΛΜΕ Ημαθίας, που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου.

Προηγήθηκε εκλογοαπολογιστική συνέλευση στην αίθουσα του κινηματοθεάτρου "Σταρ" και ακολούθησε η εκλογική διαδικασία στο 4ο Λύκειο.

Ψήφισαν συνολικά 793 μέλη της ΕΛΜΕ Ημαθίας και τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 736.

Η παράταξη της ΔΑΚΕ πήρε 283 ψήφους, έναντι 243 που πήρε πέρσι και εκλέγει τρία μέλη στο 7μελές ΔΣ.
Αν και κατέγραψε μείωση 20 ψήφων σε σχέση με πέρσι ο "Ανεξάρτητος Συνδυασμός - Εκπαιδευτική Παρέμαβαση", αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη. Πήρε 172 ψήφους και διατήρησε τις 2 έδρες που είχε.

Τριάντα ψήφους λιγότερους σε σχέση με πέρσι πήρε η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, παράταξη της ΣΥΝΕΚ (Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις) και αυτή η υποχώρηση στοίχισε μία έδρα. Πήρε 147 ψήφους και εκλέγει ένα μέλος στο ΔΣ, έναντι δύο που είχε.

Η προσκείμενη στο ΚΚΕ παράταξη "ΑΣΕ - ΠΑΜΕ" (Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών), ανέβασε τη δύναμή της κατά 19 ψήφους, σε σχέση με τις περσινές εκλογές. Πήρε 111 ψήφους και εξέλεξε μέλος στο ΔΣ της ΕΛΜΕ.

Η παράταξη της ΠΕΚ (Προοδευτική Ενότητα Εκπαιδευτικών), συνέχεια της άλλοτε ΠΑΣΚΕ, συνδικαλιστικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ, "κατέβασε" ψηφοδέλτιο με έναν μόνο υποψήφιο, πήρε 23 ψήφους και δεν εκλέγει μέλος στο ΔΣ.

Εκλέγονται από τη ΔΑΚΕ οι: Κακαγιάννης Θεόδωρος, , Παντζαρτζίδης Τάσος,  Τζουνοπούλου Γιώτα
 
Από τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό οι: Μόσχος Αλέκος, Μπέκης Νίκος

Από τη ΣΥΝΕΚ: ο Αστέρης Μεγακλής

Από το ΑΣΕ – ΠΑΜΕ: ο Γαλουζής Μιχάλης

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ