Βέροια: “Ένα ταξίδι 21 χρόνων στην Πούλια και στην Καλαβρία” - Διάλεξη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη από την κ. Καϊμάκη (φωτό και βίντεο)

 

Η κ. Καϊμάκη- προσκεκλημένη των Φίλων του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας και της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης και με αφορμή την έκδοση του τελευταίου βιβλίου της <<Με τη φτερούγα του ταξιδιού>> μίλησε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης με θέμα <<Ένα ταξίδι 21 χρόνων στην Πούλια και στην Καλαβρία>>. 

Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης και συνοδεύτηκε από έγχρωμες διαφάνειες και γκρεκάνικη μουσική.

Η κ. Καϊμάκη είναι φιλόλογος, ποιήτρια, βραβευμένη φωτογράφος και αφοσιωμένη ερευνήτρια του πολιτισμού της Κάτω Ιταλίας. Μετά από μακρόχρονες και πολύμοχθες έρευνες εξέδωσε το 2003 το βιβλίο <<Ελληνόφωνη Καλαβρία>>, ένας τόμος 400 σελίδων με 340 φωτογραφίες από τα ελληνόφωνα χωριά της Καλαβρίας. Το 2008 εξέδωσε τον τόμο <<Η Ελλάδα του Σαλέντο>> 600 σελίδων με 800 φωτογραφίες ντοκουμέντα από τις βραχώδεις εκκλησίες, τις κρύπτες του Σαλέντο και τον πολιτισμό της Grecia Salentina

Το 2013 παρουσίασε τη φωτογραφική έκθεση <<Βυζαντινό Σαλέντο>> στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών. Επίσης, έχει λάβει μέρος σε επιστημονικά συνέδρια με θέμα τη Μεγάλη Ελλάδα.

Με το τελευταίο βιβλίο της μας ταξιδεύει στον μοναδικό κόσμο της Κάτω Ιταλίας, στα μνημεία της, στην ποίηση μιας γλώσσας ελληνικής πανάρχαιας και στους ανθρώπους που την μιλούν.

 

Βιβλιοθήκη Βέροιας Φωτεινή Καϊμάκη Πόσο γνωρίζουμε τον ελληνόφωνο πολιτισμό της Κάτω Ιταλίας 20/12/2017

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ