Βέροια: Παρουσιάστηκε η “Χριστουγεννιάτικη Συμφωνία” από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στον Χώρο Τεχνών (φωτό)

 

Μια μοναδική μουσική εμπειρία έλαβε χώρα στην αίθουσα του Χώρου Τεχνών το βράδυ της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου 2017.

Μια “Χριστουγεννιάτικη Συμφωνία” ανάμεσα στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και στο κοινό της που βρίσκεται εκτός των τειχών.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών φόρεσε τα γιορτινά της, και πέρασε από τη Βέροια ερμηνεύοντας μερικές από τις αγαπημένες μελωδίες των ημερών υπό τη μουσική διεύθυνση του Νικόλαου Χαλιάσα με σολίστ τον Δημήτρη Σέμση.

Πριν την έναρξη του κονσέρτου, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας Λεωνίδας Ακριβόπουλος και το κονσέρτο ξεκίνησε σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Η βραδιά άνοιξε με το ατμοσφαιρικό και “ευδιάθετο” κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα αρ.2 σε ρε μειζόνα, Κ.211 του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.

Στο δεύτερο μέρος ακολούθησε μια μεγάλη έκπληξη για τους παρευρισκόμενους, ο “αλλιώτικος Καρυοθραύστης” της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και των 1895 Cinematic Creations.

Πρόκειται για ένα μαυρόασπρο όνειρο πασπαλισμένο με πολλή αγάπη και τις πολύχρωμες μελωδίες της ανεπανάληπτης Σουίτας από το μπαλέτο “Καρυοθραύστης”, έργο 71a, του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τη “Χριστουγεννιάτικη Γιορτή” του Λιρόι Άντερσον, ένα μουσικό ποτ πουρί από κλασικά δημοφιλή χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ