Σκοπιανό: Εθνική γραμμή η σύνθετη ονομασία, συναινεί ο Καμμένος

 

 Δύο είναι τα βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν από το χθεσινό «μίνι» υπουργικό συμβούλιο, στο Μαξίμου, για το Σκοπιανό. Πρώτον επιβεβαιώθηκε δια στόματος Νίκου Κοτζιά ότι η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας είναι η σύνθετη και ενιαία ονομασία για όλες τις χρήσεις, για την ΠΓΔΜ. Δεύτερον, ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, έδειξε διατεθειμένος να μετριάσει τις ενστάσεις τους και να διαμορφώσει  κοινή κυβερνητική γραμμή με τους Τσίπρα-Κοτζιά.

Ο υπουργός Αμυνας έδειξε περισσότερο συναινετικός και ενωτικός από ποτέ, για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και αναφέρθηκε στην απόφαση του Βουκουρεστίου του 2008, που προβλέπει σύνθετη ονομασία με τον όρο «Μακεδονία». Επί της ουσίας φαίνεται ότι τελικώς ενστερνίζεται την θέση του Μαξίμου για σύνθετη και ενιαία ονομασία για όλες τις χρήσεις.

Η σύγκλιση με τον υπουργό Αμυνας και η χάραξη μιας ενιαίας εθνικής γραμμής στο «Σκοπιανό», αποτελούσε άκρως σημαντικό ζητούμενο για το Μαξίμο, ενόψει και των κρίσιμων επαφών που θα γίνουν εντός του Ιανουαρίου, όπου ξεχωρίζει η συνάντηση με τον Μάθιου Νίμιτς στη Νέα Υόρκη.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα διαπραγματεύεται για μια σύνθετη ονομασία ενιαία σε όλες τις χρήσεις της, και σημείωσε ότι «είμαστε υπέρ μιας συνεννόησης με όλα τα κόμματα και τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, με κάθε προσωπικότητα και πολίτη που ενδιαφέρεται και θέλει λύσεις στα ζητήματα που απασχόλησης τη χώρα ώστε να ανοίξουμε ένα καλύτερο μέλλον χωρίς προβλήματα του παρελθόντος να καταδυναστεύουν την πολιτική αυτού του τόπου».

 

 

www.sofokleousin.gr

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ