Αλεξάνδρεια: Γιορτάσθηκαν τα Άγια Θεοφάνεια με πλήθος κόσμου και ηλιόλουστο καιρό

 

Η μεγάλη γιορτή των Θεοφανείων γιορτάστηκε και φέτος στην πόλη της Αλεξάνδρειας με τη δέουσα επισημότητα, και σύμμαχο την ηλιοφάνεια με την υψηλή για την εποχή θερμοκρασία.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Από νωρίς το πρωί ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου κατακλύστηκε από πλήθος κόσμου και επισήμων που παρακολούθησαν ευλαβικά την ιερή δοξολογία.

Έπειτα το σκηνικό μεταφέρθηκε στο δημοτικό κολυμβητήριο Αλεξάνδρειας όπου και έλαβε χώρα η καθιερωμένη κατάδυση του Ιερού Σταυρού. Ξεχώρισε με την επιβλητική του παρουσία το στρατιωτικό άγημα ουλαμού του 3ου ΤΕΑΣ, αποδίδοντας άριστα τις προβλεπόμενες τιμές τόσο στο προαύλιο του ναού, όσο και μετέπειτα στο χώρο του κολυμβητηρίου.

Τρεις ήταν οι διεκδικητές της αναδυσης του τιμίου συμβόλου που βούτηξαν στα νερά της πισίνας. Ο φετινός τυχερός ήταν ο γνωστός νεαρός αθλητής της πόλης μας, Λουκάς Ρηγόπουλος.

Με το τέλος της τελετής ο δήμαρχος Π. Γκύρινης ανακοίνωσε την καθιερωμένη εορταστική ανταμοιβή του δήμου Αλεξάνδρειας προς τους τρεις τολμηρούς βουτηχτές. Αφορά την προσφορά  δωρεάν συμμετοχής και των τριών, στο  πρόγραμμα του κολυμβητηρίου για την επόμενη θερινή σεζόν.

 

 

www.emvolos.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ