Βέροια: Η «Γκόλφω» παίρνει σάρκα και οστά από την θεατρική ομάδα «Ονειροπόλοι» (φωτό)

 

Η θεατρική ομάδα «Ονειροπόλοι» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας έδωσε παράσταση με τίτλο «Γκόλφω Project» του Σπυρίδωνος Π. Περεσιάδη σε σκηνοθεσία του Πέτρου Μαλιάρα στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών με ελεύθερη είσοδο και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Τα νεαρά παιδιά, παρουσίασαν μία εναλλακτική εκδοχή του πασίγνωστου έργου και με την υποκριτική τους ικανότητα καθήλωσαν τους θεατές.

Ο χώρος γέμισε ασφυκτικά με θεατές, οι οποίοι δεν πτοήθηκαν από το γεγονός ότι δεν υπήρχαν άδειες θέσεις και πολλοί από αυτούς παρακολούθησαν την παράσταση όρθιοι.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η παράσταση παίχτηκε πρώτη φορά στις 17/7/2017, και είχε τόσο μεγάλη απήχηση στον κόσμο, που ζήτησε να ξανά παρουσιαστεί.

 

Για να δείτε φωτογραφίες, πατήστε πάνω στην εικόνα:

 

Βέροια «Γκόλφω Project» - ομάδα “Ονειροπόλοι” - σκηνοθεσία Πέτρος Μαλιάρας 6/1/2018

 

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Στο κατώφλι του 2018 οι Ονειροπόλοι αποφάσισαν – και δίνω έμφαση στο αποφάσισαν- πως η παράσταση τους «Γκόλφω Project» έπρεπε να ξαναπαιχτεί στο κοινό της Βέροιας. Δική τους η απόφαση – απαίτηση – που κοιτώντας με στα μάτια έγινε σπίθα αγωνίας για την συγκατάθεση. Και αυτή ήταν, ήδη, δεδομένη. Δική τους παράσταση, γιατί εγώ προσπάθησα , ένα χρόνο σχεδόν πριν, να τους συστήσω ένα κείμενο παραδοσιακό και ίσως γι’ αυτούς παλιακό, κι αυτοί το πήραν στις πλάτες τους και το κάνανε κτήμα τους, βάλανε τον έμμετρο λόγο στο στόμα τους και τον κάνανε δικό τους, πήραν στην καρδιά τους το συναίσθημα και το έζησαν. Νέα μέλη στην ομάδα, που γίνανε παλιά μέσα σε λεπτά, μιας ομάδας σαν γροθιά που σφίγγεται μπροστά στην ανηφόρα της επανάληψης. Μιας ανηφόρας δύσκολης, με καινούρια στοιχεία που ανακαλύπτονται από τους ίδιους και από μένα, με πρόβες εξαντλητικές που θα γονάτιζαν και επαγγελματία, με πάθος τέτοιο, που έκανε ακόμα και δύο από τα μέλη της που αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν να επιστρέψουν για να ζήσουν ξανά την ίδια θέρμη. Η ιστορία ίδια, το σκηνικό στην ίδια φιλοσοφία αλλά εμπλουτισμένο, η μουσική και η ματιά σταθερές, αλλά η παράσταση άλλη. Καινούρια. Φρέσκια και ώριμη. Σαν αυτά τα παιδιά, που τόσο με συγκινούν να τα βλέπω να γίνονται γίγαντες επάνω στη σκηνή. Τα ευχαριστώ για όλα.

 

Συντελεστές Παράστασης

Κείμενο: Σπυρίδων Π. Περεσιάδης

Σκηνοθεσία: Πέτρος Μαλιάρας

Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Χριστίνα Αβραμίδου

Μουσική Επιμέλεια: Αλέξανδρος Καροτσέρης , Πέτρος Μαλιάρας Ακούγονται οι μουσικές των VIC (Band) - Villagers of Ioannina City

Γραφιστική Επιμέλεια/Φωτογραφία: Τάσος Θώμογλου

Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος

Ηχοληψία: Αλέξανδρος Καροτσέρης

Οργάνωση Παραγωγής-Προβολή: Κατερίνα Γρηγοριάδου

Τους ρόλους ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Βατμανίδου Ειρήνη, Γιομπλιάκης Ερμής, Γκαμεζανταρσβίλι Άννα, Δασκάλου Χρύσα, Ζαφείρης Νικόλαος, Θεοδοσίου Άννα, Θεοδωρίδης Βασίλης, Καλλιαρίδου Όλγα, Κεφάλα Μαρία, Κετίκογλου Ελπίδα, Κρεμλίδου Τατιάνα, Κωφίδου Αργυρώ, Κωφίδης Ιωάννης, Λεκός Παναγιώτης, Λεονταράκης Γεώργιος, Μπούσουλας Χάρης, Παπαδόπουλος Πολύταρχος, Παπαλάμπρου Λυδία, Σαράντη Δήμητρα, Τριανταφυλλίδου Μαρία, Σέφερ Γεώργιος

 

Η ανωτέρω παράσταση θα πραγματοποιηθεί και αύριο στον ίδιο χώρο στις 8.00 μ.μ.

 

Εύα Καρολίδου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ