Ολα σε μία κάρτα για κάθε δημόσιο υπάλληλο

 

  Μιά προσωπική ηλεκτρονική κάρτα θα συνοδεύει τον κάθε δημόσιο υπάλληλο από την ημέρα της πρόσληψης του έως την έκδοση της σύνταξης του. Σ' αυτή θα καταχωρούνται - και θα είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή όλα τα στοιχεία που αφορούν τα προσόντα, τις επιδόσεις και την υπηρεσιακή του ανέλιξη -  πρόσληψη, θέσεις απασχόλησης, μετακινήσεις, εκπαίδευση, επιμόρφωση, εκθέσεις αξιολόγησης, προαγωγές κλπ.

Η "κάρτα" θα είναι ουσιαστικά ένας ψηφιακός λογαριασμός-φάκελος στο Ενιαίο Σύστημα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού (HRMS), που θα δημιουργηθεί για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.

Τη δημιουργία του συστήματος και της προσωπικής κάρτας για κάθε  δημόσιο υπάλληλο προαναγέλλει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη Kontranews.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης είπε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θα προκηρυχθεί σύντομα διαγωνισμός  για την ανάθεση κατασκευής της ψηφιακής υποδομής του Ενιαίου Συστήματος, μέσω του οποίου θα δημιουργηθεί η προσωπική κάρτα κάθε δημοσίου υπαλλήλου και θα καταγράφει σε πραγματικό χρόνο την υπηρεσιακή του διαδρομή. 

Στη συνέντευξη της η κ. Γεροβασίλη αναφέρει επίσης  ότι ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η ηλεκτρονική πλατφόρμα αξιολόγησης, «ώστε κάθε δημόσιος υπάλληλος να έχει άμεση πρόσβαση στις διαδικασίες». Οπως επισημαίνει,  στόχος του υπουργείου είναι να παρέχει στους ανθρώπους της δημόσιας διοίκησης «σύγχρονα εργαλεία, τεχνογνωσία και δυνατότητες προσωπικής εξέλιξης, ώστε οι δημόσιες υπηρεσίες να γίνουν πιο φιλικές για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, ικανοποιώντας τις ανάγκες του 21ου αιώνα».

 
 
www.sofokleousin.gr
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ