Στη Βέροια ο Αλέξης Κούγιας

 

Στη Βέροια βρέθηκε την Τρίτη ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας. Η παρουσία του ήταν αμιγώς επαγγελματική, καθώς είναι ένας εκ των δικηγόρων στη δίκη της υπόθεση του γιατρού που δεν προσελήφθη στο Νοσοκομείο Νάουσας και για το λόγο αυτό προσέφυγε στη δικαιοσύνη.

Απλώς και φιλικός ο κ. Κούγιας, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παλιούς γνωστούς και γνώριμους. Μάλιστα εξέπληξε με την εξαιρετική του μνήμη, καθώς θυμήθηκε πρόσωπα, καταστάσεις και γεγονότα που συνέβησαν πριν από μια εικοσαετία.

Στο περιθώριο της αναμονής για την έναρξη της δίκης, ο Αλέξης κούγιας θυμήθηκε την περίφημη "υπόθεση Κατσαβού" και την εποχή της προεδρίας του αείμνηστου Βασίλη Τσαμήτρου στην ΠΑΕ Βέροια.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κούγιας είχε διατελέσει για ένα σύντομο, αλλά ιδιαίτερα κρίσιμο διάστημα, πρόεδρος της ΠΑΕ Βέροια. Όλα αυτά συνέρβησαν πριν 20 χρόνια, το 1998. Πρόεδρος της ομάδας ήταν ο αείμνηστος Βασίλης Τσαμήτρος. 

Εκείνη τη χρονιά η Βέροια είχε βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα, καθώς είχε γίνει στόχος από τα "γνωστά κέντρα".... Ένα από τα χτυπήματα που δέχτηκε ήταν να υποχρεωθεί να παίξει τα εντός έδρας παιχνίδια της, μακριά από το γήπεδό της. Και μάλιστα με αντιπάλους που είχαν τους ίδιους στόχους, δηλαδή πρωτίστως την παραμονή στην κατηγορία....

Έτσι η Βέροια υποχρεώθηκε να παίξει ως "γηπεδούχος, στον Βόλο, στη Λάρισα και στη  Καρδίτσα... 

Απέναντι σ' εκείνο το ανελέητο κυνηγητό από το παρασκήνιο, η Βέροια όχι μόνο δε λύγισε, αλλά βγήκε ακόμη πιο δυνατή!!! Τερμάτισε στην 8η θέση της βαθμολογίας, χαλώντας τα σχέδια όσων προσπαθούσαν να την ρίξουν από την Α' Εθνική. 

Αποκορύφωμα εκείνης της πορείας ήταν η φίεστα του Ολυμπιακού στο στάδιο Καραϊσκάκη που εξελίχθηκε σε φιέστα της "Βασίλισσας του Βορρά" που κέρδισε τους ερυθρόλευκους και πρωταθλητές, μέσα στο "άντρο" τους με 2-0.

Ήταν το επιστέγασμα μια μεγάλης πορείας μιας πολύ μεγάλης ομάδας, της τελευταίας ίσως περιόδου που τη Βέροια ήταν πραγματική "Βασίλισσα"...

Αυτά και άλλα πολλά συζητήθηκαν στο "πηγαδάκι" που στήθηκε στο περιθώριο των δικαστικών υποθέσεων. 

Όσα για κάποια άλλα που επακολούθησαν, όχι και τόσο ευχάριστα, ο γνωστός ποινικολόγος έδειξε ότι δεν έχει πρόβλημα με κανέναν. Περασμένα - ξεχασμένα.... Άλλωστε συμβαίνουν αυτά...

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ