Απέραντος λασπότοπος η νότια Καλιφόρνια, δεκατρείς άνθρωποι αγνοούνται

 

Σωστικά συνεργεία «χτενίζουν» το χάος λάσπης στη νότια Καλιφόρνια αναζητώντας τουλάχιστον 13 ανθρώπους που αγνοούνται μετά τις φονικές πλημμύρες που κόστισαν 17 ανθρώπινες ζωές.
 
Είκοσι οκτώ τραυματίες έχουν αναφερθεί στη Σάντα Μπάρμπαρα ενώ περισσότερα από 100 σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς και τουλάχιστον 300 υπέστησαν ζημιές.
 
«Ήταν μία ώρα βροχής και το σπίτι μου χάθηκε» περιέγραψε ένας διασώστης, κάτοικος Montecito. Ο Berkeley Johnson είπε πως ο ίδιος και η γυναίκα του άκουσαν ένα μωρό να κλαίει όταν η κατάσταση κάπως ηρέμησε και κατάφεραν να κατέβουν από τη στέγη του πλημμυρισμένου τους σπιτιού, όπου είχαν βρει καταφύγιο.
 
 
 
Μαζί με έναν πυροσβέστη κατάφεραν να βγάλουν ένα 2χρονο κορίτσι που είχε θαφτεί στη λάσπη.
 
Σύμφωνα με τον σερίφη της Σάντα Μπάρμπαρα, 13 άνθρωποι αγνοούνται. Περισσότεροι από 50 έχουν διασωθεί αλλά πολλά μέρη παραμένουν απροσπέλαστα. Πολλοί δρόμοι έχουν κλείσει, όπως ο Highway 101 που, σύμφωνα με τις αρχές, δεν πρόκειται να ξανανοίξει έως τη Δευτέρα.
 
«Δεν έχουμε ιδέα πού βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι. Φανταζόμαστε κάπου μέσα στη λάσπη» σχολίασε εκπρόσωπος της κομητείας της Σάντα Μπάρμπαρα.
 
Στη γειτονιά των διασήμων, το Montecito, μένουν σελέμπριτις όπως ο Ρομπ Λόου, η Έλεν ντε Τζενέρις και η Όπρα Γουίνφρεϊ.
 
Μέσω Instagram, η Όπρα γνωστοποίησε πως το σπίτι της γλίτωσε από τα χειρότερα αλλά τα γειτονικά σπίτια έχουν καταστραφεί.
 
 
www.newsbeast.gr
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ