Διαβάσεις τριών διαστάσεων στην Νάουσα

 

Ο δήμος Νάουσας σε συνεργασία με την Lobart προχώρησαν στην δημιουργία 3D διαβάσεων στην μια εκ των δύο εισόδων της Νάουσας και σκοπός είναι το επόμενο διάστημα να ακολουθήσουν περισσότερα σημεία παρέμβασης.

Σύμφωνα με τα μέλη της Lobart η ιδέα των 3D διαβάσεων ανήκει στον δήμαρχο Νάουσας κ. Νικόλαο Κουτσογιάννη και τον αντιδήμαρχο πολιτισμού και τουρισμού κ. Σταύρο Βαλσαμίδη.
Σκοπός της Lobart είναι σύντομα να δημιουργηθούν 3D διαβάσεις μπροστά από το νοσοκομείο Νάουσας, τον χώρο Θυσίας και αλλά κεντρικά σημεία της πόλης της Νάουσας.

«Είναι μία αισθητή αναβάθμιση του δημόσιου χώρο. Έχουμε το πρακτικό κομμάτι αυτό δηλαδή που αφορά την μετακίνηση των πεζών, ενώ παράλληλα δημιουργείται μία πόλη υψηλής αισθητικής και ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός» είπε ο δήμαρχος Νάουσας κ. Nίκος Κουτσογιάννης στην εκπομπή ΡΑΔΙΟ CITY του «Αθήνα 9.84».

«Στην ουσία οι 3d διαβάσεις είναι μία ψευδαίσθηση τριών διαστάσεων, δημιουργείται στον οδηγό μία αίσθηση εμποδίων ή κενού, κάτι πρωτόγνωρο γι’ αυτόν που οδηγεί και έτσι αναγκάζεται να μειώσει ταχύτητα στον αστικό ιστό ώστε να δει τι ακριβώς είναι αυτό και να το προσπεράσει. Η πρώτη τέτοια διάβαση έγινε έξω από το γενικό Λύκειο και θα δημιουργήσουμε και άλλες εννέα σε σημεία αντιστοίχου ενδιαφέροντος επιτυγχάνοντας αισθητικό και πρακτικό αποτέλεσμα».


Newsroom Αθήνα 9.84

http://www.athina984.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ