Επειδή αυτό είναι αθλητισμός!! (βίντεο)

 

Πάγωσε το γήπεδο στο 4ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου της αναμέτρησης ανάμεσα στον Φίλιππο Βέροιας και την ομάδα του Πανοράματος για το Κύπελλο Ελλάδας χάντμπολ στις γυναίκες.

Στο σημείο εκείνο, σε μια διεκδίκηση της μπάλας, η αθλήτρια του Φιλίππου Χριστίνα Ανθίτση έπεσε κάτω σφανδάζοντας καθώς είχε τραυματιστεί στο δεξί πόδι.

Το γήπεδο πάγωσε κυριολεκτικά καθώς για τις στιγμές που επακολούθησαν στην διακοπή του αγώνα, έσπευσαν ο πάγκος του Φιλίππου αλλά και αθλήτριες και των δυο ομάδων.

Μετά τις πρώτες βοήθειες που παρασχέθηκαν, η Ανθίτση σηκώθηκε υποβασταζόμενη.

Ένα παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών που παρακολουθούσαν τον αγώνα ήταν η εναλλαγή των συναισθημάτων και το ξέσπασμα από την αγωνία.

Εκείνο που αξίζει να σημειωθεί και καταγράφεται στο μεγαλείο του αθλητισμού είναι το γεγονός ότι η αθλήτρια του Φιλίππου βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο κουτσαίνοντας και υποβασταζόμενη από τον προπονητή της Γιώργο Τσικίνα και από την ... αντίπαλό της – αντίπαλο μόνο μέσα στο γήπεδο – Μαγδαληνή Λιόντα.

Η αθλήτρια των φιλοξενουμένων – αθλήτρια με όλη τη σημασία της λέξης – ήταν αυτή η οποία έσπευσε πρώτη να προσφέρει βοήθεια στην Ανθίτση και μαζί με τον προπονητή του Φιλίππου ήταν αυτή που υποβάσταζε την τραυματισμένη αθλήτρια μέχρι τον πάγκο της ομάδας της.

Σίγουρα το χειροκρότημα μετά τις στιγμές αγωνίας δεν ήταν μόνο ξέσπασμα ανακούφισης και επιδοκιμασίας για την τραυματισμένη αθλήτρια του Φιλίππου αλλά το χειροκρότημα αυτό ανήκει και στην αθλήτρια του Πανοράματος, τη Μαγδαληνή Λιόντα που έδειξε τι σημαίνει πραγματικά αθλητισμός.

 

Φίλιππος Βέροιας - Πανόραμα - ο τραυματισμός της Ανθίτση 13/1/2018

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ