Όχι στη χρήση του ονόματος Μακεδονίας από τα Σκόπια, είπε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξάνδρειας διαβάστηκε το ψήφισμα που εξέδωσαν οι Δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι αντιτίθενται στο ενδεχόμενο να χρησιμοποιεί το κράτος των Σκοπίων το όνομα Μακεδονία.

Μετά τη ανάγνωση του ψηφίσματος ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Γκυρίνης είπε ότι πρόκειται για ένα ομόφωνο ψήφισμα απ’όλους τους Δημάρχους όλων των πολιτικών χώρων. Τόνισε ότι και η δική το θέση είναι η απουσία του ονόματος Μακεδονία από την ονομασία της γείτονος χώρας, ενώ τόνισε επίσης την ανάγκη να απαλειφθούν από το Σύνταγμα των Σκοπίων οι αλυτρωτικές εκφράσεις και σκέψεις επέκτασης της χώρας τους προς τον Θερμαϊκό κόλπο.

Με το ψήφισμα συμφώνησαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι εκτός του κ. Στέργιου Μίχου και Χρήστου Αλευρά, οι οποίοι επικεντρώθηκαν στην Εθνική γραμμή που υιοθετήθηκε στο Βουκουρέστι και εμπεριέχει σύνθετη ονομασία με ταυτόχρονη απαλοιφή όμως των αλυτρωτικών διαθέσεων των Σκοπίων, όπως αυτές εκφράζονται μέσα στο Σύνταγμά τους, στα σχολικά βιβλία τους, τους χάρτες τους και τα αγάλματα που σηκώνουν στη χώρα τους.

Ο κ. Αλευράς μάλιστα τόνισε ότι τα Σκόπια έχουν το “κόψιμο” να μπουν στο ΝΑΤΟ και εκεί πρέπει να τους “πατήσουμε”. Ταυτόχρονα είπε όχι στα συλλαλητήρια ενώ σημείωσε ότι μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή.

 

opolitis.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ