Βέροια: Οι αγρότες στα μπλόκα - “Διεκδικούμε μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας” (βίντεο)

 

Το πρωί της Πέμπτης 25 Ιανουαρίου τα τρακτέρ θα βρίσκονται συγκεντρωμένα στον κόμβο της Κουλούραρς.

Παρόλο που θα υπάρξει συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, οι αγρότες εκφράζουν ευθέως τη δυσπιστία τους προς το πρόσωπό του και δηλώνουν ότι ακόμη και στην περίπτωση που γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους, θα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις μέχρι να υλοποιηθούν οι όποιες υποσχέσεις δοθούν.

Στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσσης, εκφράστηκε σε όλους τους τόνους ότι ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται πλέον σε οριακή κατάσταση, διατυπώθηκε η αγανάκτηση για την μέχρι τώρα στάση του Υπουργείου και της πολιτείας και υπογραμμίστηκε ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα δυο δίκαια και βασικά αιτήματα, ο αγροτικός κόσμος θα βρίσκεται σε διαρκή εκγρήγορση.

Τα δυο βασικά αιτήματα είναι οι αποζημιώσεις των αγροτών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του καλοκαιριού, που όπως ανέφερε και το σχετικό πόρισμα είναι υποχρέωση του ΕΛΓΑ να καταβάλλει αποζημιώσεις και το άλλο μεγάλο πρόβλημα αφορά τις επιπτώσεις από το εμπάργκο στη ρώσικη αγορά που είχε σαν συνέπεια την ελαχιστοποίηση και την εκμηδένιση του αγροτικού εισοδήματος.

Είναι εμφανές πλέον ότι οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση.

Η συζήτηση που έγινε κατά τη συνέλευση περιλάμβανε και επιμέρους ζητήματα αλλά στο διεκδικητικό μέρος η απόφαση ήταν ομόφωνη ότι “Δεν πάει άλλο. Βγαίνουμε στους δρόμους και διεκδικούμε”.

 

Ημαθία - συνέλευση αγροτών - ξεκινάνε κινητοποιήσεις 22/1/2018

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ