Ποινική δίωξη σε βάρος της τέως Δημάρχου Βέροιας, Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη - Για τα όσα κατέθεσε στη δίκη για την υπόθεση "Σέλι - Α. Σέλι"

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει στις 2 Μαρτίου η τέως δήμαρχος Βέροιας, Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου - Γεωργιάδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της τέως δημάρχου Βέροιας αφορά την γνωστή υπόθεση του έργου "Σέλι - Α. Σέλι", έργο που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Αντίθετα οι χειρισμοί που έγιναν μετέτρεψαν την υπόθεση, από έργο οδοποιίας σε έργο της δικαιοσύνης, καθώς το ζήτημα αυτό άνοιξε μια σειρά δικαστικές υποθέσεις.

Σε μία από αυτές βρέθηκαν κατηγορούμενοι και καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε βαριές ποινές, τέσσερις υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Βέροιας και ένας - πρώην πλέον - αντιδήμαρχος.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αυτής, σε δεύτερο βαθμό θα γίνει στις 1 Φεβρουαρίου 2018.

Η τέως δήμαρχος Βέροιας κατηγορείται για τα όσα κατέθεσε πρωτόδικα στην συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς τα όσα είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν συμφωνούν με τα όσα είπε σε τοποθέτησή της στο δημοτικό συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση αυτή, πέραν της δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος τεσσάρων υπερεσιακών παραγόντων και ενός πρώην αντιδημάρχου, προέκυψε και ζήτημα με την προσφυγή του εργολάβου του έργου κατά του δήμου Βέροιας. Ο εργολάβος δικαιώθηκε στην προσφυγή του εκείνη στο διοικητικό εφετείο με ερημοδικία, καθώς ο Δήμος Βέροιας δεν παρέστη στη δίκη.

Επακολούθησε η δίκη με κατηγορουμένους του τέσσερις υπηρεσιακούς παράγοντες και τον αντιδήμαρχο, όπου κατέθεσε η τέως δήμαρχος Βέροιας, όμως τα όσα κατέθεσε δεν συμφωνούσαν με τα όσα είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ίδια υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σχετική δικογραφία υπάρχουν έγγραφα, πρακτικά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και του δικαστηρίου, αλλά και βίντεο.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ