Ημαθία: Και πάλι στους δρόμους οι αγρότες – Φιάσκο η συνάντηση με τον Υπουργό (Βίντεο)

 

Στο χώρο της Κουλούρας συγκεντρώνονται από το πρωί αγρότες της Ημαθίας μετά από κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κουλούρα συγκεντρώνονται αγρότες με τρακτερ και αγροτικά μηχανήματα στο πλαίσιο μιας κινητοποίησης αορίστου χρόνου καθώς όπως δηλώνουν ο κόμπος έφτασε στο χτένι και πλέον βρίσκονται σε κατάσταση εξαθλίωσης.

Όπως έγινε γνωστό από αγρότες – συνδικαλιστές που πήραν μέρος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Υπουργείο Γεωργίας, ο αρμόδιος Υπουργός δεν ανέλαβε καμία δέσμευση και τα δυο βασικά αιτήματα που ήταν οι αποζημιώσεις για το εμπάργκο και για τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Ιουλίου.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου στην κάμερα του Verianet, αποδείχτηκε ότι η συζητήση με τον Υπουργό είναι “χαμένος χρόνος”.

Όπως έγινε γνωστό ο κ. Αποστόλου για το εμπάργκο επικαλέστηκε ως αντίμετρο τη διανομή που πραγματοποιήθηκε μέσω της Διεπαγγελματικής, ενώ για τις βροχοπτώσεις μίλησε για κάποιον φάκελο που θα κατατεθεί στα αρμόδια κέντρα της Ευρωπαικής Ένωσης και ανάλογα με την τύχη του φακέλου, θα σκεφτεί κάτι άλλο.

Την ίδια ώρα που οι τιμές των προϊόντων έχουν φτάσει σε εξευτελιστικές τιμές, οι αγρότες είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν εισφορές οι οποίες αυξάνονται συνεχώς, ενώ ταυτόχρονα κρέμεται πάνω από το κεφάλι τους η απειλή των κατασχέσεων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά αγρότισσα “πήραμε 12 λεπτά το κιλό, δηλαδή δίνουμε 1 κιλό ροδάκινα για να πάρουμε 3 σακούλες”.

Η συγκέντρωση των αγροτών συνεχίζεται στην Κουλούρα και αναμένεται η κινητοποίηση να κλιμακωθεί τις επόμενες ημέρες.

 

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Καρολίδης - Σοφία Βέϊου

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ