Εργατικό Κέντρο Νάουσας: “Ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας αγώνας!”

 

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι είναι στο πλευρό των αγροτών στον αγώνα τους και συμφωνεί με τα αιτήματά τους.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας:

 

"Οι αγρότες της περιοχής μας κατεβαίνουν στο δρόμο του αγώνα. Την Πέμπτη 25 Γενάρη έβγαλαν τα τρακτέρ στη Κουλούρα οι αγρότες της Βέροιας  και το Σάββατο 27 Γενάρη, 12 το μεσημέρι συγκεντρώνουν τα τρακτέρ στη διασταύρωση οι αγρότες της Νάουσας. Διεκδικούν την επίλυση άμεσων και ζωτικών προβλημάτων, παλεύουν για τη επιβίωση τους, ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ και της πολιτικής της κυβέρνησης που τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Ενάντια στο εμπάργκο.

Είμαστε μαζί τους, συμφωνούμε με τα αιτήματά τους
Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας!

Ο αγώνας είναι κοινός ενάντια σε αυτή την πολιτική που από τη μια ξεκληρίζει αγρότες, τους οδηγεί στην ανέχεια και από την άλλη καταδικάζει εργαζόμενους με μισθούς πείνας και άθλιες εργασιακές σχέσεις. Πολλοί φτωχοί αγροτοεργάτες, που εργάζονται εποχικά στις επιχειρήσεις συσκευασίας – τυποποίησης αγροτικών προϊόντων, για να συμπληρώσουν το πενιχρό τους εισόδημα, εξαρτώνται άμεσα από την αγροτική παραγωγή, βιώνουν τις συνέπειες του εμπάργκο και της αντιαγροτικής πολιτικής. 
Η επίθεση της κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου είναι ενιαία για τους εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μαζί τους και παλεύουμε ενωμένοι ενάντια στον κοινό αντίπαλο.

Καλούμε όλα τα σωματεία, συλλόγους και φορείς της περιοχής μας να πάρουν αποφάσεις να συμπαρασταθούν το δίκαιο αγώνα τους. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, συν/χους, γυναίκες, νέους και νέες να σταθούν αλληλέγγυοι στη φτωχομεσαία αγροτιά, να δώσουν και να πάρουν κουράγιο. 

Ενάντια στην ολομέτωπη επίθεσή τους 
χτίζουμε τη δική μας, λαϊκή συμμαχία"

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ