Σύμβουλος Ερντογάν: Θα σπάσουμε τα πόδια όποιου Ελληνα ανέβει στα Ιμια

 

Απειλές με άκρως προσβλητικά και προκλητικά σχόλια εκτόξευσε εναντίον της Ελλάδας με αφορμή τα Ίμια και την επέτειο των 22 ετών από την κρίση μεταξύ Αθήνας – Άγκυρας το 1996, ο επικεφαλής σύμβουλος του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ. 

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, στο κρατικό κανάλι TRT, ο Γ. Μπουλούτ έφτασε να απειλήσει ακόμα και τον Έλληνα Πρωθυπουργό, αν τολμήσει να πατήσει τα πόδια του στα Ίμια, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα τους σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια, ας είναι υπουργός, ας είναι και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός». 
 

Ο σύμβουλος του Ρ. Ερντογάν πήγε ακόμα ένα βήμα πιο πέρα, λέγοντας ότι η Τουρκία θα αντιδράσει με τέτοιο τρόπο, που «η Αθήνα θα νοιώσει την οργή μας που θα είναι χειρότερη από αυτή στην Αφρίν», εξαπολύοντας μάλιστα απειλές εναντίον κάθε «ιμπεριαλιστή» που δεν σέβεται την κυριαρχία της Τουρκίας στον γεωγραφικό χώρο που της ανήκει…

 

 
 

Turkish president 's chief advisor Yigit Bulut threatens , says Athens will face the wrath of worse than offensive, vows to break arms & legs of officials, PM or any Minister, who dare to land on disputed Kardak/Imia islet in Aegean.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ