Βέροια: Προς αναβολή η εκδίκαση της υπόθεσης "Σέλι-Α. Σέλι" - Πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης αναμένεται να προκαλέσει πάταγο!!!

Δεν άρχισε η εκδίκαση της υπόθεσης του έργου της οδικής σύνδεσης "Σέλι - Α. Σέλι" η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου. Πρόκειται  για την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, μετά την πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου η οποία επέβαλε βαριές ποινές σε πρώην αντιδήμαρχο του Δήμου Βέροιας, σε υπηρεσιακούς παράγοντες και στον εργολάβο του έργου.

Πάντως στο μεσοδιάστημα, από την πρωτόδικη εκδίκαση  μέχρι σήμερα, υπήρξαν σημαντικά γεγονότα που καθιστούν την δίκη άκρως ενδιαφέρουσα.

Ο κατηγορηθείς και καταδικασθείς πρωτόδικα, αντιδήμαρχος προσέφυγε στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και στον εισαγγελέα διαφθοράς, το πόρισμα των οποίων αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι τα στοιχεία που κατατέθηκαν αλλάζουν άρδην το "τοπίο" της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι το ποσό της σύμβασης του έργου ανέρχεται στο 1.890.00 ευρώ σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε.

Επίσης σε συνέχεια της υπόθεσης αυτής, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος της πρώην δημάρχου Βέροιας, για το βαθμό συνάφειας - ή μάλλον μή συνάφειας - μεταξύ των όσων κατέθεσε πρωτόδικα και τα όσα είπε, σε προγενέστερο χρόνο, στο δημοτικό συμβούλιο.

Υπογραμμίζεται ακόμη ότι στην ίδια υπόθεση του έργου, σε δικαστική διαμάχη μεταξύ του Δήμου Βέροιας και του εργολάβου του έργου, ο Δήμος Βέροιας δεν παρέστη στην εκδίκαση της υπόθεσης, με συνέπεια να καταδικαστεί ερήμην και να υποχρεωθεί να καταβάλει επιπλέον το ποσό των 460.000 ευρώ!!!

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό προβλέπεται να οδηγηθεί σε αναβολή καθώς ακόμη κι αν το δικαστήριο εκδικάσει τις υποθέσεις που προηγούνται, φέρεται ότι θα ζητηθεί αναβολή καθώς απουσιάζει ο δικηγόρος ενός από τους κατηγορουμένους.

Η αναβολή αυτή δεν έχει μόνο διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς σε μεταγενέστερη εκδίκαση της αναμένεται να προσκομιστούν νέα στοιχεία, με καθοριστικό αυτό του πορίσματος  του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ενώ θα έχει διακριβωθεί και δικαστικά, η αξιοπιστία μαρτύρων που κατέθεσαν πρωτόδικα.

Ρεπορτάζ: Δημ. Καρολίδης

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ